Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στόχος 18χρονος πρωτοετής διεμφυλικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών-Πρωτοφανής επίθεση  από  δυο κουκουλοφόρους

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

 Απόλυτα αήθης και φρικιαστικά απάνθρωπη ήταν η κακοποιητική συμπεριφορά μιας απρόκλητης επίθεσης που συνέβη, στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών και αφορούσε σε 18άχρονο πρωτοετή διεμφυλικό φοιτητή ο οποίος έτυχε κτηνώδους επίθεσης από δύο «άγνωστους» κουκουλοφόρους κακοποιητές.

Το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει εξοργίσει την φοιτητική κοινότητα και προκάλεσε αυτόματα έντονες αντιδράσεις που αφορούν σε καταγγελίες από οργανώσεις και αναρτήσεις πανό διαμαρτυρίας από γυναικεία μέλη συλλογικότητας του Πανεπιστημίου, αλλά και από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου και τον Τομέα Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα οι δράστες άσκησαν επαίσχυντη λεκτική βία, έριξαν στο έδαφος τον φοιτητή και τον περίλουσαν με μπογιές.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων στοιχείων η «Γ» απευθύνθηκε στην Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Καθηγήτρια Άννα Φτερνιάτη, με στόχο την διασφάλιση εγκυρότητας στο ερώτημα τι ακριβώς συνέβη και ποια η διαχείριση του περιστατικού και βεβαίως στον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα με ερώτημα ποια η θέση του για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Α.ΦΤΕΡΝΙΑΤΗ: ΕΪΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

«Είμαι πραγματικά ακόμα συγκλονισμένη από το συμβάν αν και έλαβε χώρα πριν αρκετό καιρ. Που; Στο ναό του πνεύματος, στον χώρο του Πανεπιστημίου που είναι ο κατ εξοχήν χώρος αποδοχής της διαφορετικότητας. Αυτό που με τρομάζει κυριολεκτικά είναι το γεγονός ότι έστησαν ενέδρα και προφανώς πρόκειται για οργανωμένη επίθεση» ,επισημαίνει η Καθηγήτρια Φτερνιάτη και εξιστορώντας το συμβάν αποκαλύπτει «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί μόλις 18 ετών εσωστρεφές που αυτοπροσδιορίζεται διεμφυλικό τουτέστιν άτομο που αισθάνεται ότι το βιολογικό (ανατομικό) του φύλο δεν βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φύλο που το ίδιο βιώνει. Όμως γνωρίζεται ο νόμος επιτρέπει, στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται, όπως οι ίδιοι θέλουν, ως προς το φύλο τους και όχι σύμφωνα με ότι έχει καταγραφεί κατά τη γέννηση τους στο ληξιαρχείο, τακτοποιώντας έτσι ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορά στα διεμφυλικά άτομα. Η παρουσία του εν λόγω διεμφυλικού φοιτητή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το βιολογικό φύλο (θήλυ) και δεν προκαλεί ούτε με την παρουσία ούτε με την άψογη συμπεριφορά του κανέναν και σε καμία περίπτωση. Τι συνέβη; Πριν αρκετό καιρό έστησαν ενέδρα δυο κουκουλοφόροι στον συγκεκριμένο φοιτητή, τον έριξαν στο έδαφος τον εξύβρισαν χυδαιότατα, τον περίλουσαν με μπογιές και τον απείλησαν λέγοντας: «Δεν θέλουμε τραβέλια στην Σχολή και αν σε ξαναδούμε θα σου σπάσουμε και τα δύο χέρια» Η ίδια αναφέρει «Το συγκεκριμένο παιδί, γιατί παιδί είναι και μάλιστα εξαιρετικό, δεν ήθελε να καταγγείλει τομ γεγονός στις αστυνομικές αλλά ούτε και στις Πρυτανικές αρχές και με παρότρυνση μιας φίλης του ήρθε στο γραφείο μου, κατατρομοκρατημένο, έτρεμε κυριολεκτικά καταφέραμε μετά 2 ώρες να συνέλθει και το μόνο που δέχτηκε ήταν να καταγράψουν το συμβάν οι φύλακες οι οποίοι ασκούν έκτοτε εμπεριστατωμένο έλεγχο με αύξηση των περιπολιών. Επίσης δώσαμε τα τηλέφωνα των φυλάκων, το δικό μου και του Πρυτάνεως για να αισθανθεί ασφάλεια και ενημερώθηκε η Επιτροπή Ισότητας του Πανεπιστημίου και του Τμήματος».

Σημαντική πληροφορία από την Πρόεδρο του Τμήματος ήταν το γεγονός ότι ο κακοποιημένος φοιτητής δεν αναγνώρισε από την σωματοδομή και την φωνή φοιτητές του Τμήματος και κυρίως από την γενικότερη στάση και φρασεολογία μάλλον απέκλεισε το γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών»

Τέλος, η Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας μας ενημέρωσε ότι οι Επιτροπές Ισότητας αποφάσισαν στην πραγματοποίηση βιωματικής εκδήλωσης με το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά οι φοιτητές και να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει τηρούν την αρμόζουσα στάση ως μέλη της φοιτητικής κοινότητας»

Χ.Μπούρας: «Δεν δέχτηκε να με συναντήσει, ασκείται αυξημένος έλεγχος»

Οι  πρώτες φράσεις για το συμβάν του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Μπούρα ήταν «Όταν μου ανακοινώθηκε πριν δυο εβδομάδες το περιστατικό η πρώτη μου σκέψη ήταν να συναντήσω τον φοιτητή, να μου εξηγήσει τι έγινε και να κινήσω αν επρόκειτο για φοιτητές τις νόμιμες διαδικασίες που αφορούν σε έκνομες κακουργηματικές πράξεις Δεν θέλησε να με συναντήσει. Χρέος μου είναι να φυλάσσεται το Πανεπιστήμιο και να μην συμβαίνουν επ’ ουδενί έκτροπα που αποτελούν κηλιδώνουν ότι πρεσβεύουν τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες φύλαξης να εντείνουν και να αυστηριοποιήσουν τον έλεγχο στους χώρους του Πανεπιστημίου, η οποία τηρείται αυστηρά».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement