Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αρσάκειο: «Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη του σχολείου», λέει η μητέρα του 15χρονου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το περιστατικό του bullying στον 15χρονο μαθητή του Αρσακείου, στον οποίου έξι συμμαθητές του έδεσαν πετονιά στο λαιμό, δεν ήταν μεμονωμένο, δήλωσε η μητέρα του, η οποία λέει ακόμη ότι δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο σχολείο.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Mega, η μητέρα του 15χρονυ είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας».

Ο γιος της, είπε ακόμη, «έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές τού δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου “σιγά, τι έπαθες;”. Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά».

Το αγόρι προσπαθεί να διαχειριστεί το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είπε η μητέρα του.

«Αυτήν την στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε ‘δε θέλω να πάμε στην αστυνομία’, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε ‘όχι, μαμά, σε παρακαλώ’. Του είπα ‘δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου’».

Το περιστατικό, κατά την ίδια, δεν είναι μεμονωμένο.  «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους.

» Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια».

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».
Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου τόνισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και στους γονείς των συμμαθητών του, αλλά και στο σχολικό περιβάλλον.

Κατήγγειλε ακόμη ότι την Τρίτη η διευθύντρια του Γυμνασίου μάζεψε τους μαθητές και τους ρώτησε ονομαστικά αν φοβούνται στο σχολείο. Έπειτα, απευθυνόμενη στον 15χρονο τον ρώτησε αν φοβάται και όταν εκείνος αποκρίθηκε «ναι», του είπε ότι απορεί με αυτήν του την στάση, καθώς και αυτός, όπως και όλοι οι μαθητές, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού.

Την Μ.Τρίτη συνεδριάζουν οι διδάσκοντες

Το περιστατικό με τον 15χρονο μαθητή θα απασχολήσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου που θα συνεδριάσει για να λάβει αποφάσεις την Μεγάλη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι μαθητές -δηλαδή οι έξι δράστες του εκφοβισμού και το θύμα- και οι κηδεμόνες τους.

Σε ανακοίνωσή του το ιδιωτικό σχολείο ανέφερε ότι «η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά την σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

» Περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος».


Ροή ειδήσεων

Advertisement