Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: Προβλήματα – Ανάγκες – Διεκδικήσεις των Ρευματοπαθών στην Περιφέρεια

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην κατάμεστη αίθουσα του City Loft Hotel

Published

on

Την Τετάρτη 5 Απριλίου ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε στην κατάμεστη αίθουσα του City Loft Hotel, εκδήλωση με θέμα: Προβλήματα – Ανάγκες – Διεκδικήσεις των Ρευματοπαθών στην Περιφέρεια.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος με τοποθέτηση σχετικά με τα προβλήματα των ασθενών στην περιφέρεια και την πρόθεση να στηρίξει τις προσπάθειες του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας. 

Το λόγο πήρε ο κος Γεωργίου, Διευθυντής ΕΣΥ Ρευματολογικού Τμήματος ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά, στα Ρευματικά Νοσήματα και τον Ρευματολόγο Ιατρό, ενώ τοποθετήθηκε και στα προβλήματα στο χώρο των νοσοκομείων. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην κα.Φωτεινή Ασημακοπούλου,  τοποθετήθηκε σχετικά με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Ρευματικά Νοσήματα όπως η αργοπορημένη διάγνωση, ο καινούργιος νόμος για τους ανασφάλιστους ασθενείς, οι λίστες αναμονής στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις φαρμάκων, το εργασιακό, η επέκταση του 10% στην συνταγογράφηση κλπ. Αναφορά έγινε και στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ρευματολογικό τμήμα του ΠΓΝΠ με απουσία χώρου εξέτασης των ασθενών με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση στα ραντεβού. 

Ο κος Ανδρέας Μπούνας, Ρευματολόγος και υπεύθυνος Ρευματολογικού τμήματος στο Ολύμπιον Θεραπευτήριο, παρουσίασε την εικόνα και τις επιπτώσεις των ανασφάλιστων στον ιδιωτικό τομέα και τέλος ο κος Δημήτριος Καροκης, Πρόεδρος της ΕΡΕ ΕΠΕΡΕ παρουσίασε τις θεσμικές κινήσεις και τις κοινές δράσεις με τους συλλόγους προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement