Connect with us

Εκκλησιαστικά

Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Εθνομάρτυρος ιερέως Γεωργίου

Αύριο στις 6 μ.μ. στην Παναγία Αλεξιώτισσα

Published

on

Αύριο Σάββατο του Λαζάρου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών θα τελεσθεί αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης του Εθνομάρτυρος ιερέως Γεωργίου, ο οποίος εσφαγιάσθη υπό των Τούρκων την Κυριακή των Βαΐων του 1821, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Μετά την ακολουθία του εσπερινού θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του μάρτυρος ιερέως στο προαύλιο του Ναού και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείτο κάθε Κυριακή των Βαΐων το πρωί μετά τη θεία λειτουργία. Η Μητρόπολη Πατρών, η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων τιμούν όλα αυτά τα χρόνια τον Εθνομάρτυρα ιερέα Γεώργιο, ο οποίος σφαγιάστηκε επί του θυσιαστηρίου της Παναγίας Αλεξιώτισσας, με επιμνημόσυνη δέηση, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ιστορική ενορία.

Το εν λόγω μνημείο ανεγέρθη προς τιμήν του το 1971 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού από την Αχαϊκή Εταιρεία Πατρών, με την ευγενή φροντίδα των αειμνήστων Κων. Ν. Τριανταφύλλου και Θεοδ. Ι. Παπαναγιώτου, ώστε να διατηρηθεί στην μνήμη των νεωτέρων ο ηρωισμός και η θυσία τού αοιδίμου Ιερέως Γεωργίου, οι αγώνες και οι θυσίες της Πρεσβυτέρας του για την διάσωση των παιδιών τους, αλλά και οι εν γένει θυσίες τού Ιερού Κλήρου για την ελευθερία της Ελλάδος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement