Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H ώρα του Νονού-Έμποροι, Ζαχαροπλάστες, Κηροποιεία και Αρτοποιεία της Πάτρας επί… ποδός για το βαφτιστήρι

Published

on

Ένα 5ήμερο για αγορές και ψώνια εστιασμένο στο βαφτιστήρι ξεκινά από σήμερα Κυριακή των Βαΐων, με το σύνολο του λιανικού εμπορίου και επαγγελματιών στον κλάδο των τροφίμων να αναμένουν μια πρώτη «ανάσταση» μετά από μια περίοδο εξαιρετικά υποτονική κατά την οποία κυριάρχησε η απαισιοδοξία για την ακρίβεια και το αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Νονοί και νονές αναμένεται να ξεχυθούν στην αγορά το αργότερο μέσα στο επόμενο διήμερο-τριήμερο, προκειμένου να πάρουν δώρα, λαμπάδες και γλυκά στα βαφτιστήρια ενόψει του Πάσχα.
Το βαφτιστήρι είναι αυτό που θα… αλλάξει άρδην το κλίμα στην αγορά έως και Μ. Τρίτη υποστηρίζουν επαγγελματίες της Πάτρας. Το ‘καλάθι του νονού’ υπολογίζεται πάντως ότι θα είναι σχετικά περιορισμένο, μια δαπάνη φέτος από 70 έως 180 ευρώ ανά άτομο η οποία θα διανεμηθεί σε όλα τα συναφή καταστήματα, του κλάδου ένδυσης και υπόδησης, είδη δώρου, παιχνίδια και λαμπάδες.

Από το ‘καλάθι του νονού’ αναμένεται να επωφεληθούν ζαχαροπλαστεία αλλά και αρτοποιεία, προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας όταν το αγοραστικό κοινό θα συνδυάσει ψώνια με γλυκά και τσουρέκι για το Πάσχα.

«Η αγορά θα κινηθεί διερευνητικά από σήμερα Κυριακή των Βαΐων αλλά και αύριο. Από τη Μ. Τρίτη και μετά θα έχει χορηγηθεί και το δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα αναμένουμε κίνηση η οποία, με βάση τις εκτιμήσεις αναμένεται να είναι ικανοποιητική καθώς θα αλλάξει συνολικά το κλίμα του περασμένου μήνα που ήταν υποτονικό και επηρεάστηκε και τα Τέμπη.

Εκτιμούμε ότι ο κόσμος δεν θα στραφεί στα πολυκαταστήματα, δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ‘Καλάθι του Νονού’ όμως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα της αγοράς με υπόδηση ένδυση και παιδικά ρούχα στην κορυφή και εν συνεχεία κηροπωλεία και είδη δώρου τα οποία αναμένουν να επωφεληθούν από την κίνηση των επόμενων 24ώρων» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κώστα Ζαφειρόπουλο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement