Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Κυριακόπουλός: «Εμπαιγμός οι υποτιθέμενες ρυθμίσεις για οφειλές»

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Published

on

Σχετικά με τις ρυθμίσεις για οφειλές στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πολυδιαφημισμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης για “ευνοϊκές ρυθμίσεις” παλαιών και νέων οφειλών στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος των πολιτών. Και αυτό, διότι έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείσουν την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με χρέη. Έτσι, ουσιαστικά αναιρούν τον βασικό επιδιωκόμενο στόχο, που υποτίθεται ότι είναι ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ειδικά, οι ρυθμίσεις για τις ΔΟΥ θέτουν εκτός διαδικασίας την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών, καθώς αυτές αφορούν μόνο τους συνεπείς φορολογούμενους που για τυπικούς λόγους τέθηκαν εκτός ρύθμισης. Αντίστοιχα, οι ρυθμίσεις για τις οφειλές στον ΕΦΚΑ συνιστούν την αναβίωση των 120 και 72 δόσεων της περιόδου covid και νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για οφειλές της περιόδου Σεπτεμβρίου 2021- Δεκεμβρίου 2022. Αυτή αφορά όσους οφειλέτες είχαν και προηγούμενες οφειλές τις οποίες είχαν εντάξει σε ρύθμιση μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021, όσους αναβίωσαν της 120 ή 72 δόσεις και όσους είχαν πάγια ρύθμιση (για οφειλές περιόδων από Σεπτέμβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2022) και την τηρούσαν έως την 01/02/2023.
Από αυτού του είδους τις παρεμβάσεις, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλους τους οφειλέτες ως στρατηγικούς κακοπληρωτές .Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έβαλε μια βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς το ιδιωτικό χρέος γιγαντώθηκε. Συγκεκριμένα, 4,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες και funds, ενώ 1 εκατομμύριο τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευθεί.
Κι όλα αυτά, αποδίδονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να προστατεύσει και να διευκολύνει τους πολίτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, αλλά αντίθετα στέκεται ως τιμωρός απέναντι τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement