Connect with us

Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των εκλογών – Οι μεταπασχαλινές μετρήσεις και οι περιοδείες Μητσοτάκη

Published

on

Το καμπανάκι του πρώτου «πρωινού καφέ» μετά το Πάσχα θα χτυπήσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα λάβει χώρα και η πρώτη σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου λίγες μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών που θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου.

Μετά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Τήνο, σε στενό κύκλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε χθες στη βάση του, με το κυβερνητικό επιτελείο να ευελπιστεί ότι τα συναισθήματα οργής και απογοήτευσης που κυριαρχούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες και μετά την τραγωδία στα Τέμπη θα έχουν υποχωρήσει και οι πολίτες θα σταθμίσουν με διαφορετικά κριτήρια την ψήφο τους μπροστά από την κάλπη.

Βεβαίως, μπορεί αρκετοί πολίτες να παραμένουν εκτός των τειχών, μιας και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν πριν την ερχόμενη Δευτέρα, αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ερευνών, με το Μέγαρο Μαξίμου να περιμένει τα κυλιόμενα στοιχεία προς το τέλος της εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση πριν την προκήρυξη των εκλογών. Στο κυβερνητικό επιτελείο θέλουν να δουν πώς επενέργησε ο εορτασμός του Πάσχα, με την απόδραση των πολιτών να είναι μαζική και τα στοιχεία από όλους τους προορισμούς, τουριστικούς τε και μη, να δείχνουν «έκρηξη». Ήταν, άλλωστε, χαρακτηριστικές οι χθεσινές εικόνες στα διόδια των εθνικών οδών.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ενδιάμεση επικοινωνιακή της εκστρατεία ως την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, η οποία είναι εστιασμένη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απολογισμό πεπραγμένων της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, αλλά και στα καθαρά διλήμματα για την κυβερνησιμότητα της χώρας που συνδέονται τόσο με το πρόσωπο του πρωθυπουργού όσο και με τη δομή της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, θα επιμείνει στις εξορμήσεις του εντός και εκτός Αττικής αυτή την εβδομάδα. Σήμερα θα βρεθεί στη «βάση» των ΟΥΚ στο Μεγάλο Πεύκο μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη περιοδεία του στην Κέρκυρα. Την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Καλαμάτα. Το Σάββατο, βάσει προγραμματισμού, θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για να της ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι ανοιχτό αν θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα, ενώ προς το μεσημέρι θα θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής. Το ίδιο βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πατρώα γη των Χανίων και την επομένη μέρα στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση Γεωργούλη

Η επιστροφή της κυβέρνησης στη βάση της, βεβαίως, συμπίπτει και με το ξέσπασμα της υπόθεσης Γεωργούλη, με τον πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες καταγγελίες βιασμού και άσκησης βίας από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Κομισιόν και άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Νίκου Ανδρουλάκη, τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου.

Η υπόθεση συζητήθηκε πολύ χθες στα «γαλάζια» τηλεφωνήματα, μεταξύ των πασχαλινών ευχών και των εκλογών εκτιμήσεων, αν και ρεαλιστικά το Μέγαρο Μαξίμου και η ΝΔ μπορούν να τηρήσουν μόνο στάση αναμονής στην υπόθεση αυτή. Βεβαίως, από την οδό Πειραιώς έθεσαν χθες ερωτήματα προς τη μεριά της Κουμουνδούρου τόσο για την ουσία της καταγγελίας όσο και για το αν ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτήθηκε, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ή αποπέμφθηκε, όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου. Στελέχη της ΝΔ σημείωναν χθες τη σιωπή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της ανακοίνωσης που βγήκε το απόγευμα, αν και αναπόδραστα από σήμερα το θέμα θα είναι κεντρικό στην πολιτική συζήτηση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement