Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατερίνα Σολωμού: Στην πατρίδα του αείμνηστου πατέρα της, Γρηγόρη Σολωμού

Published

on

Στη γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα της, Γρηγόρη Σολωμού, το Κούμαρι Αιγίου,  προς τιμήν του οποίου έχει δοθεί το όνομα στην κεντρική πλατεία, για την προσφορά του, ως πολιτικού και επιστήμονα, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης,  η καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Κατερίνα Σολωμού.

Φανερά συγκινημένη η κυρία Σολωμού, αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, τόνισε ότι ο πατέρας της, υπηρέτησε με αυταπάρνηση, ζήλο και αποτελεσματικότητα τους συνανθρώπους του τόσο ως ιατρός ορθοπεδικός, όσο και ως υφυπουργός Υγείας Πρόνοιας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας αλλά και ως διοικητής του ΙΚΑ.

Στην ομιλία της, η υποψήφια βουλευτής, αποτύπωσε το πολιτικό της όραμα και ανέλυσε με γλαφυρό τρόπο και υπεύθυνο λόγο τις ρεαλιστικές θέσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ζήτησε τη στήριξη προκειμένου η Δημοκρατική Παράταξη να αποκτήσει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστικό στις πολιτικές εξελίξεις με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Τόνισε πως αποφασισμένοι δίνουμε αγώνα με σοβαρό αξιακό κώδικα .

Σκιαγράφησε τις επιτακτικές ανάγκες για λύσεις στα θέματα που απασχολούν τη κοινωνία, τη νέα γενιά, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, την ακρίβεια, την ενέργεια, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό. Τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα των αγροτών της Αιγιαλείας και δη της σταφίδας.

Επεσήμανε ακόμα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, στην ανάγκη δημιουργίας ευκαιριών για τη νέα γενιά με ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα προσέλκυσης επενδύσεων στο νομό και δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, υποδομών και στον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας, ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους.

Καταλήγοντας η κυρία Σολωμού ανέφερε: «Είμαι γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, επιστήμονας, εργαζόμενη και παραμένω εδώ, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Συνεχίζω να προσπαθώ για να έρθουν καλύτερες ημέρες. Συνεχίζω τον ίδιο δρόμο με ειλικρίνεια, εντιμότητα, ηθική, εργατικότητα και δυναμισμό γιατί πιστεύω στην πολιτική των αξιών, των πράξεων και των αποδείξεων. Στόχος μου είναι η επίλυση των  προβλημάτων  και όχι η  διαιώνισή τους. Μόνο  έτσι θα πιστέψουν και πάλι οι πολίτες στους πολιτικούς. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή παρουσία σας

ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η κυρία Σολωμού επισκέφθηκε χθες την ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων Πάτρας, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία και τα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού.

Συζητήθηκε τόσο η προσπάθεια αντιμετώπισης και στήριξης των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις των μεγάλων αυξήσεων στο κόστος του ρεύματος όσο και η σύγχρονη εικόνα και η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΗ στη νέα ψηφιακή εποχή. Ακολούθησε επίσκεψη στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Πατρών.

Με τους διοικητές- υποδιοικητές των τμημάτων συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν, τις δυσχέρειες που αυτό δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία και στην άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών υπαλλήλων καθώς οι διαθέσιμοι ένστολοι και τα οχήματα είναι δυσανάλογα της γεωγραφικής επικράτειας ευθύνης τους. Ειδικά στην περίπτωση της Τροχαίας έγινε ειδική αναφορά στο κυκλοφοριακό και στο μεγάλο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης που δυσχεραίνει συνολικά τη ζωή και λειτουργία κατοίκων και επιχειρήσεων.

Ο Διοικητής του Α’ Αστυνομικού Τμήματος αναφέρθηκε και στις αυξημένες αρμοδιότητες που ανατίθενται συνεχώς στην Αστυνομία και που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, όπως επιδόσεις εγγράφων, ελέγχους πολεοδομικής νομοθεσίας κλπ, αφού για τα ζητήματα αυτά απασχολείται μεγάλος αριθμός Αστυνομικών, που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στον ιστό της πόλης  για την αστυνόμευση και την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Η κ. Σολωμού επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία με το  Δήμο, να λειτουργήσει εύρυθμα η Δημοτική Αστυνομία αλλά και να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας των οδηγών. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη πρόσληψης προσωπικού και ενίσχυσης του εξοπλισμού της Αστυνομίας για να ενισχυθεί η προστασία της πόλης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement