Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Πού θα μπουν οι πύργοι των ναυαγοσωστών

Published

on

Το καλοκαίρι πλησιάζει και για ακόμα μία χρονιά ο δήμος θα πρέπει να εκπονήσει ένα χρηματικό κονδύλι για να καλύψει τα έξοδα για την ναυαγοσωστική κάλυψη που είναι υποχρεωτική για όλους τους παράκτιους δήμους.

Ήδη ο διαγωνισμός έχει βγει στον αέρα και το σύνολο για τα έργα θα φτάσει τα 303.043,60 ευρώ. Η καλοκαιρινή σεζόν θα ξεκινήσει και επίσημα την 1η Ιουνίου και οι πύργοι των ναυαγοσωστών θα εγκατασταθούν στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας.

Η κατανομή των ναυαγοσωστικών πύργων θα γίνει ως εξής: Δύο ναυαγοσωστικά βάθρα στην πλαζ της Αγυιάς, δύο στα Βραχνέικα, ένα στις Δάφνες, ένα στον Καστελλόκαμπο, ένα στο Ακταίο, ένα στο Ρίο, ένα στον Άγιο Βασίλειο, ένα στον Ψαθόπυργο.

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις παραλίες για τέσσερις μήνες δηλαδή, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Η ναυαγοσωστική κάλυψη θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα, ενώ πέρσι τα Σαββατοκύριακα, μόνο για την Πλαζ, το ωράριο κάλυψης ήταν από τις 8:00 το πρωί, μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Μένει να δούμε πόσα χρήματα θα δώσει φέτος το κράτος ως ενίσχυση στους παράκτιους δήμους για την ναυαγοσωστική κάλυψη που από πέρυσι με την νέα κείμενη νομοθεσία, έχει ανέβει αρκετά αφού χρειάζεται και σκάφος για την προστασία δια θαλάσσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement