Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στο «αντίο» του οδοντίατρου Παναγιώτη Παπαγιαβή

Ακέραιος άνθρωπος, με μεγάλη κοινωνική προσφορά

Published

on

Το «ύστατο χαίρε» σε έναν άνθρωπο που άφησε την δική του σφραγίδα στην επιστημονική κοινότητα της Πάτρας αλλά και στην πολιτική ζωή του νομού Αχαΐας, στον οδοντίατρο Παναγιώτη Παπαγιαβή θα απευθύνουν σήμερα η οικογένειά του, συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί.

Ο γνωστός Πατρινός οδοντίατρος, πρώην δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, Παναγιώτης Παπαγιαβής «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών μετά από «μάχη» που έδωσε με σθένος με την ασθένειά του.

Ήταν άνθρωπος της ουσίας και της προσφοράς στην κοινωνία, έχαιρε εκτίμησης από την πατραϊκή κοινωνία και η αναγγελία του θανάτου του σκόρπισε βαθιά συγκίνηση σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας τη θλίψη για την απώλεια ενός επίλεκτου μέλους του. Ο Παναγιώτης Παπαγιαβής υπηρέτησε την Οδοντιατρική Επιστήμη επί δεκαετίες και κατέκτησε επαγγελματική καταξίωση ενώ ξεχώριζε για το ήθος και τις αρχές του.

Αποφάσισε να προσφέρει στον τόπο του, υπηρετώντας τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού καταθέτοντας προτάσεις και θέσεις, ενώ το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ.

Σημαντική η παρακαταθήκη που άφησε και στον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Πάτρας στον οποίο είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου σε μια δύσκολη περίοδο αυτήν της πανδημίας δίνοντας παράλληλα την δική του μάχη με την ασθένειά του. Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος τον είχε ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο του Δ.Σ., εξαίροντας την προσωπικότητά του εκλιπόντος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, τον οποίο υπηρέτησε ποικιλοτρόπως κάνοντας λόγο για «παράδειγμα προς μίμηση».

Η απώλεια είναι μεγάλη για την αγαπημένη σύζυγο, Κασσιανή και τα τέσσερα αγαπημένα τους παιδιά, τον Γιώργο, την Τιτίνα, τη Θάνια και την Αλεξάνδρα – Ισαβέλλα και τις οικογένειές τους, τα εγγόνια του, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θα τον αποχαιρετίσουν σήμερα στις 11 π.μ. από τον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στην «Κιβωτό της Αγάπης» και στο Άσυλο Ανιάτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement