Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αύξηση 50% στις πτήσεις προς Άραξο για το 2023-«Ποδαρικό» για τη νέα θερινή σεζόν την Πέμπτη 4 Μαΐου

Published

on

Στην αφετηρία μιας ακόμη, επιτυχημένης ελπίζουμε, θερινής τουριστικής περιόδου εισέρχεται η Δυτική Ελλάδα αλλά και η Αχαΐα με την έναρξη από μεθαύριο Πέμπτη 4 Μαΐου των τουριστικών πτήσεων τσάρτερ από το Αεροδρόμιο του Αράξου.

Μέσα από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα, όσον αφορά τη συγκεκριμένη τουριστική ζώνη αλλά και ευρύτερα για τον τουρισμό σε Αχαΐα και Ηλεία για το 2023 με
@ πρώτο και βασικότερο το γεγονός ότι -όπως και το 2022- η νέα θερινή τουριστική σεζόν αναμένεται να καλύψει ένα ακόμη ποσοστό από το χαμένο έδαφος του Covid-19 και
@ δεύτερο συμπέρασμα, η ανάγκη ανασχεδιασμού της περιφερειακής πολιτικής στον τουρισμό προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες ρώσων τουριστών που απουσιάζουν μαζικά και μόνιμα πλέον λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Τips του τουρισμού για το 2023 από τον Άραξο
@

Η πρώτη πτήση τσάρτερ θα αφιχθεί ώρα 5.00 μ.μ. μεθαύριο Πέμπτη 4 Μαΐου από το Ισραήλ με στρατιωτικό προσωπικό που εργάζεται πάνω σε οπλικά συστήματα νέας γενιάς. Οι πτήσεις θα συνεχιστούν έως τα τέλη Οκτωβρίου με δύο αφίξεις και αναχωρήσεις Πέμπτη και Κυριακή με 350 άτομα την εβδομάδα -συνολικά 20.000 για φέτος- για διαμονή (4ήμερα έως και 7ήμερα) σε μεγάλες 5αστερες τουριστικές μονάδες στα παράλια της Ηλείας.
@

Αυτή την Παρασκευή φτάνουν στον Άραξο οι δύο πρώτες πτήσεις από Γερμανία (από τα αεροδρόμια σε Φρανκφούρτη και Ανόβερο. Στα πλαίσια κάλυψης των αναγκών του τουριστικού κολοσσού TUI καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πετούν προς Άραξο τουρίστες από πέντε Γερμανικά αεροδρόμια, Μόναχο, Στουτγάρδη και Ντίσελντορφ οι οποίου στην πλειοψηφία τους είναι φανατικοί των προγραμμάτων all inclusive στο Robinson Club της Κυλλήνης.
@ Μέσα στο Μάιο ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ από Γαλλία (Παρίσι «Sarl de Gog Airport») ενώ από αρχές Ιουνίου στο πρόγραμμα μπαίνουν Βέλγιο (Βρυξέλλες) και Ιταλία (Μιλάνο). Φέτος το τουριστικό ρεύμα από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας προς Άραξο αναμένεται να είναι συνεχές.
@

Πολλές πτήσεις τσάρτερ αναμένονται χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία. Γίνεται προσπάθεια μέσω Πολωνίας να επανακάμψουν στην περιοχή Ουκρανοί τουρίστες.
@ Υψηλή ζήτηση για πτήσεις με αφίξεις σε Ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου υπάρχει από Ελβετία, Αυστρία, Σλοβακία και Ρουμανία.

Αναγκαία αναβάθμιση υποδομών
Η «Γ» συνομίλησε με τον Αερολιμενάρχη Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα προκειμένου να δώσει το στίγμα όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό και τις χώρες – τροφοδότες του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας.
«Κατά την διετία 2022-’23 θα καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό η κάμψη που προκάλεσε η πανδημία στον τουρισμό και τις αφίξεις. Το 2020, αν δεν μεσολαβούσε η πανδημία, το Άραξος θα κατέρριπτε το όριο των 200 χιλιάδων αφίξεων.
Όμως η μεγάλη πλέον διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών προβάλει επιτακτικά την ανάγκη επίσπευσης ολοκλήρωσης σύγχρονων υποδομών, οδικού (Πατρών – Πύργου) και σιδηροδρομικού (παλαιά Γραμμή Πάτρα – Πύργος) δικτύου αλλά και των τουριστικών υποδομών, με νέες ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 3 αστέρων στην Αχαΐα προκειμένου να επιστρέψουν οι τουρίστες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι οποίες μπορεί να καλύψουν το σημαντικό αρνητικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η έναρξη και συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία» τονίζει ο κ.Γκουβίτσας.
Σημειώνεται ότι σε μια κίνηση – ματ πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ενέταξε τις επενδύσεις σε τριάστερα ξενοδοχεία στον νέο Αναπτυξιακό νόμο προσφέροντας τη δυνατότητα επιχορήγησης και σημαντικά κίνητρα για το εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή τους.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement