Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νίκος Σπηλιόπουλος:«Για την Αχαΐα της καρδιάς μας»

Published

on

Ξέρει να ακούει την καρδιά, μπορεί να αφουγκράζεται την κοινωνία που πάλλεται κάθε μέρα στους δικούς της ρυθμούς.

Δηλώνει δυναμικά «παρών» και αποφασισμένος να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην πολιτική ζωή, με όραμα και ισχυρή θέληση προσφοράς και αλληλεγγύης στον τόπο του.
Ο γιατρός – καρδιολόγος Νικόλαος Σπηλιόπουλος κατέρχεται για πρώτη φορά στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξηγεί στην «Γ» τους λόγους που τον ώθησαν να δώσει το «παρών» σε αυτή τη μάχη. Στόχος του, δηλώνει, είναι η Αχαΐα να καταστεί πρότυπο ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου, σημείο αναφοράς στον χάρτη της Ελλάδας.

-Κύριε Σπηλιόπουλε, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

– Η ενασχόληση μου με την πολιτική δεν είναι κάτι που μου παρουσιάστηκε χθες. Προϋπήρχε από την πρώτη στιγμή που άρχισα να συνειδητοποιώ τον εαυτό μου. Τη δεδομένη όμως στιγμή, συνεκτιμώντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα και στον τόπο μας με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να ενεργοποιηθώ και να συστρατευτώ σε αυτό τον αγώνα και τη νέα πορεία για ένα πιο σίγουρο αλλά και καλύτερο αύριο. Ήταν κάτι σαν ένα ρολόι που το ένιωσα να χτυπά μέσα μου και να με καλεί για ένα νέο ξεκίνημα. Εκτός των άλλων, είμαι πατέρας ενός παιδιού και ήθελα να έχω μια πιο συγκεκριμένη απάντηση απέναντί του, εάν κάποια στιγμή με ρωτούσε: «Και εσύ τι έκανες για να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο;». Πάνω σε αυτό ήθελα να έχω μια συγκεκριμένες απαντήσεις να του δώσω, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και έργα μέσα από την πολιτική μου και μέσα από την ενεργή μου ενασχόληση με τα κοινά. Και βέβαια στο πρόσωπο του γιου μου, βλέπω και το πρόσωπο μιας ολόκληρης νέας γενιάς αλλά και όλων των επερχόμενων γενιών που έρχονται και θέλουν δικαιωματικά να ζήσουν καλύτερα γιατί το αξίζουν.

-Ως καρδιολόγος ακούτε την καρδιά των ασθενών, ως πολιτικός ποια είναι η στόχευσή σας;

Να αφουγκράζομαι και να εντοπίζω τα πρόβλημα όπου υπάρχει, να παρεμβαίνω όπου χρειάζεται, να δίνω λύσεις, να διατυπώνω νέες προτάσεις, με γνώμονα πάντα το καλύτερο. Για εμένα η κοινωνία και η πολιτεία έχει «καρδιά». Ζει αναπνέει και πάλλεται κάθε μέρα στους δικούς της ρυθμούς. Όπως φροντίζω καθημερινά την καρδιά των ασθενών μου, θέλω να φροντίζω για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς της κοινωνίας, να είμαι στην καρδιά των γεγονότων, με το ίδιο συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Αυτό το συναίσθημα τώρα, διευρύνεται και αποκτά νέους ορίζοντες μέσω της πολιτικής μου ενασχόλησης. Πάντα ενυπήρχε μέσα μου αλλά τώρα μεγεθύνθηκε και ήρθε η στιγμή να εκφραστεί και να αφήσει ένα νέο αποτύπωμα στην πολιτική.

-Είστε νέος άνθρωπος, επαγγελματικά καταξιωμένος και πρεσβεύετε όπως ο ίδιος λέτε το «νέο παρόν». Η κοινωνία αλλά και το Κοινοβούλιο χρειάζεται νέους ανθρώπους και γιατί;

-Το «νέο παρόν» δεν είναι ένα απλό μήνυμα. Είναι μια συνολική τοποθέτηση για μένα στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου και της χώρας, που είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι μια προσωπική δήλωση και δέσμευση για μια δυναμική παρουσία και συνέχεια του έργου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία. Είναι μια συνένωση και συνταύτιση με όλο τον δέοντα σεβασμό, με όλους όσους προηγήθηκαν πριν από μένα και με ενέπνευσαν αλλά και μια ανανέωση της αφοσίωσης στις αξίες και τις αρχές της μεγάλης μας παράταξης. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω και να μεταδώσω σε όλους είναι η δύναμη του νέου που θέλω να φέρω στην πολιτική σκηνή που σε συνδυασμό με την εμπειρία έχει πάντα τα καλυτέρα αποτελέσματα. Μέσα από την ανανέωση και μέσα από μια νέα φωνή θα δώσουμε έτσι μια πιο ισχυρή δυναμική στον τόπο, νέα πνοή, νέα ενέργεια για μια καλύτερη συνέχεια. Πρώτο και κύριό μου μέλημα δεν είναι να πείσω αλλά να μεταδώσω την αποφασιστικότητά μου στην κοινωνία ότι θα αγωνιστώ και θα υπηρετήσω όλα αυτά και ότι αξίζω να με εμπιστευθεί.

-Ποιο είναι το όραμά σας για την Αχαΐα;

Ζούμε σε έναν τόπο χαρισματικό από τη θέση και την φύση του. Αυτό μου δίνει περισσότερη ενέργεια όχι μόνο για ένα δυναμικό ξεκίνημα αλλά και για μια ακόμη πιο δυναμική συνεχεία .Η Αχαΐα έχει μπροστά της έναν ευοίωνο ορίζοντα. Η πλεονεκτική γεωγραφική της θέση, οι εναλλασσόμενες ομορφιές της αλλά και ο φιλόξενος κόσμος της συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση .Η περιοχή μας υπερτερεί σε πολλά σημεία και αυτά πρέπει να προτάξουμε και προωθήσουμε. Αυτό πέρα από ευθύνη ,είναι για εμένα προσωπική μου δέσμευση να συνδράμω για την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση συνολικά όλης της περιοχής. Επιπλέον έχουμε μια σημαντική πολιτισμική κληρονομιά στην οποία αξίζει να επενδύσουμε αλλά και να αναδείξουμε. Τα τοπικά μας προϊόντα είναι άξιοι πρεσβευτές της περιοχής και μπορούν να την κάνουν γνωστή όχι μόνο σε όλες τις άκρες της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο όμως κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι της που γι αυτούς αξίζει να κάνεις πάντα το καλύτερο. Οραματίζομαι μια Αχαΐα πρότυπο ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου που θα γίνει ένα νέο σημείο αναφοράς στον χάρτη της Ελλάδας και με νέες προοπτικές που θα ξεπερνούν τα σύνορά μας.

«Γ»: Πιστεύετε πως το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας μπορεί να πείσει τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες;

-Πάντα πίστευα και πιστεύω στους νέους και πάντα εμπνεόμουν από αυτούς. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση και το κριτήριό τους και αυτό είναι ανεξάρτητο από την κομματική τοποθέτηση του καθενός. Για μένα προσωπικά η επιλογή των νέων δεν είναι απλά μια «ψήφος εμπιστοσύνης» αλλά ψήφος ελπίδας, ανανέωσης και προοπτικής. Ψηφίζουμε με ορίζοντα όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο και οι νέοι έχουν μάθει να κοιτάνε μπροστά. Και αυτό είναι μια επιλογή για αυτούς απόλυτα συνειδητοποιημένη, με όλη την επίγνωση από τις απαιτήσεις των καιρών αλλά και της γενιάς τους. Η ιστορία εξάλλου γράφεται για όλους και οι νέοι έχουν διδαχτεί από αυτή. Για αυτό είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν εν πλήρη γνώση και κατά συνείδηση. Τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Ξέρουν αυτοί…

-Σε προσωπικό επίπεδο για ποιους λόγους να σας ψηφίσουν στις 21ης Μαΐου;

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θέτω των εαυτό στο στην κρίση του ψηφοφόρου και τον καλώ να συμπορευτεί μαζί μας, αξιολογώντας όλες τις συνθήκες, όλες τις παραμέτρους και όλα τα δεδομένα. Και είμαι βέβαιος ότι η επιλογή του θα είναι η καλύτερη. Κίνητρο μου δεν είναι μια προσωπική φιλοδοξία αλλά μια εσωτερική φωνή που με καθοδηγεί και με κατευθύνει για το συλλογικό όφελος. Για μια δυνατή Ελλάδα και μια ισχυρή Αχαΐα. Για την Ελλάδα που έχουμε στην ψυχή μας και την Αχαΐα που έχουμε στην καρδιά μας.

Η διαδρομή του

Ο Νίκος Σπηλιόπουλους γεννήθηκε το 1981 και είναι ιατρός καρδιολόγος. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο UMFT ‘’Victor Babes’’και έλαβε το πτυχίο του με Άριστα .Υπηρέτησε ως ιατρός στο Κ.Υ. Γαστούνης-Π.Ι. Τραγανού Ηλείας και στην μονάδα εμφραγμάτων του ΓΝ Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Στη συνεχεία ειδικεύτηκε στην παθολογία στο Γ.Ν. Ναυπλίου και στην καρδιολογία στο Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας’’ και στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια». Από το 2013 ζει και εργάζεται στην Αχαΐα και από το 2017 διατηρεί το Καρδιολογικό κέντρο‘’Two Hearts’’ Αγγελόπουλος –Σπηλιοπουλος . Έχει λάβει περαιτέρω εξειδίκευση στα καρδιομεταβολικά νοσήματα (σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και Universite de Paris La Sorbonne) και στις νεότερες υπερηχογραφίες τεχνικές. Μετεκπαιδεύεται συστηματικά με τακτική συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Στο πλαίσιο του ιατρικού του λεπτουργήματος προσφέρει εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παράλληλα υποστηρίζει φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Για την κοινωνική του προσφορά ως ιατρός και τη διάσωση ενός συνανθρώπου μας-κατά την διάρκεια αεροπορικής πτήσης Λισαβόνα-Ζυρίχη, του απονεμήθηκε το 2020 το βραβείο «Πρόσωπα της Χρονιάς-Κοινωνία Αχαΐας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement