Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συναντήθηκε με εκπροσώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια” η Ευσταθία Γιαννιά

Published

on

Συνάντηση με εκπροσώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια” είχε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αντιστράτηγος ε.α., Ευσταθία Γιαννιά, στο πλαίσιο των επαφών της με εθελοντικούς φορείς της Αχαΐας.

Η κα Γιαννιά είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, ο οποίος φιλοξενεί περίπου 250 αδέσποτα ζώα, ενώ κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιάλειας προχωρά σε εκατοντάδες στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων, κάθε ηλικίας που εγκαταλείπονται σε χωράφια, δρόμους, ακόμη και κάδους απορριμμάτων. Με ιδία μέσα και πόρους, οι εθελοντές του Συλλόγου έχουν αναγάγει σε προσωπική τους υπόθεση την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων, ενώ σχεδόν καθημερινές είναι οι δράσεις και εκδηλώσεις υιοθεσίας που πραγματοποιούνται όχι μόνο στην Αιγιάλεια, αλλά και στην Αθήνα.

«Είμαστε εθελοντές, δεν αμειβόμαστε, δεν χρηματοδοτούμαστε, δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Δεν έχουμε δικό μας χώρο, χώρος φιλοξενίας είναι τα σπίτια μας. Δεν έχουμε κάποιο ειδικό μέσο μετακίνησης, ασθενοφόρα είναι τα αμάξια μας. Επιλέγουμε να δράσουμε και να μην μείνουμε απαθείς στις τραγικότητες που συμβαίνουν γύρω μας σε αναφορά με τα ζώα», ανέφεραν στην κα Γιαννιά οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, ενώ από την πλευρά της η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. συνεχάρη τους εθελοντές για την αδιάκοπη προσπάθειά τους, επισημαίνοντας ότι «ξεκινώντας από τα παιδιά πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τη φιλοσοφία μας απέναντι στη διαχείριση και στην προστασία των ζώων. Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας, υπευθυνότητα και σεβασμό. Μπορεί σύλλογοι σαν τα «Φιλαράκια» της Αιγιάλειας να εμπνέουν με το εθελοντικό τους έργο, όμως θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχε η ανάγκη λειτουργίας τέτοιων συλλόγων. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μια μέρα τον στόχο: κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα κακοποιημένο», ανέφερε η κα Γιαννιά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement