Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άρης Ανδρικόπουλος:«Με πάθος για προσφορά»

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Υπηρετώντας σ’ όλη τη ζωή του από θέσεις ευθύνης, το δόγμα της ασφάλειας του πολίτη και της προστασίας της κοινωνίας ο επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος ε.α., Αριστείδης (Άρης) Ανδρικόπουλος αυτή τη φορά από άλλο μετερίζι, αυτό της πολιτικής, είναι μπροστάρης σε μια βαριά αποστολή. Την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με προοδευτικό πρόσημο, όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του, υπηρετώντας το πάθος του για προσφορά με αταλάντευτες τις αρχές που ακολούθησε σε όλη την πορεία του, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Η μέρα προσφυγής στις κάλπες πλησιάζει και ο κ. Ανδρικόπουλος καλεί τους Αχαιούς να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ και στον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα θέτοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων για τον τόπο μας.

-Κύριε Ανδρικόπουλε, βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες. Γιατί οι πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Στις 21 Μαΐου γυρνάμε την πλάτη στην αδικία και λέμε ως εδώ! Είναι μια σημαντική ευκαιρία ώστε με την ψήφο μας να δώσουμε απάντηση σε όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα τέσσερα χρόνια στην ζωή μας, σε όλα όσα μας πληγώνουν και να οικοδομήσουμε ξανά μια κοινωνία προοδευτική, δίπλα σε κάθε πολίτη. Ζητάμε ως κόμμα μια ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, για να φέρουμε την αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας. Ο πρόεδρός μας ο Αλέξης Τσίπρας εγγυάται προσωπικά την ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία και την καθημερινότητα, ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς διακρίσεις, παιδεία χωρίς φράχτες, κοινωνικό κράτος ισχυρό που θα στηρίξει τους πιο ευάλωτους.

Το βράδυ της 21ης Μαΐου θέλουμε να θριαμβεύσει η αλλαγή, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια και η αλληλεγγύη για την χώρα μας και για το τόπο μας.
Μην ξεχνάτε ότι ζούμε ένα μεγάλο διάστημα σε ένα κλίμα οικονομικής ανασφάλειας, με ακρίβεια, με μεγάλο κύμα αισχροκέρδειας, με κρίση θεσμών, με υγειονομική κρίση και με φαινόμενα ασυδοσίας και διαφθοράς.

Ο κ. Μητσοτάκης κατόρθωσε να μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία στη χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση, των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, των απευθείας αναθέσεων, της διαφθοράς της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι ψήφος στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σημαίνει, αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό – αποτελεσματικό κράτος και η απαλλαγή του από το αναποτελεσματικό και αναξιοκρατικό κράτος της Δεξιάς. Επίσης έχουν πλέον πεισθεί ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι έτοιμος, πιο έμπειρος αλλά και πιο αποφασιστικός από ποτέ να κυβερνήσει τη χώρα, με πρόταγμα το σύνθημά μας, «Δικαιοσύνη Παντού». Ένα σύνθημα που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί όλους μας.

Σαφώς και ο στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ Π.Σ. είναι να είναι πρώτο κόμμα σε όλη τη χώρα, γιατί η νίκη του στην κάλπη της απλής αναλογικής, είναι η μόνη λύση σταθερότητας, για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα την επόμενη ημέρα.

-Σε προσωπικό επίπεδο και με δεδομένη την ιδιότητά σας ως επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τί είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Μέσα από την διαδρομή μου στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία ολοκληρώθηκε με την θέση του Αρχηγού του Σώματος, έμαθα να λειτουργώ με πάθος για προσφορά προς τους συνανθρώπους μου και την κοινωνία.

Η απόφαση για την κάθοδό μου στις εκλογές αποτελεί τη συνέχιση της προσπάθειάς μου για την παροχή ασφάλειας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, όμως σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου, από ένα άλλο μετερίζι αυτό της πολιτικής. Για να σταματήσει αυτό που επικρατεί στην χώρα και κατ’ επέκταση και στην περιοχή μας, κατά την τελευταία τετραετία, δηλαδή του κλίματος ανασφάλειας παντού.

Μέλημά μου είναι η ασφάλεια και η δικαιοσύνη στην κοινωνία και γι’ αυτές τις αδιαπραγμάτευτες αρχές θα συνεχίσω να αγωνίζομαι υπηρετώντας πάντα τον πολίτη. Δίπλα στους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που προσβλέπουν σε μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Εξάλλου, η πολιτική για εμάς, δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών όπως έχει πει ο πρόεδρός μας ο Αλέξης Τσίπρας.

-Συμμετέχετε σε ένα ψηφοδέλτιο με αξιόλογα πρόσωπα, γεγονός που δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει υψηλά τον πήχη στην Αχαΐα.

Νοιώθω πραγματικά μεγάλη τιμή, που μου δόθηκε η ευκαιρία, να συμμετέχω σε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο και να συμβάλλω μαζί τους και με όλες μου τις δυνάμεις, στην κοινή πορεία για την μεγάλη ανατροπή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στο νομό Αχαΐας, καθώς παραδοσιακά οι προοδευτικές δυνάμεις είναι η μεγάλη πλειοψηφία.
Είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας θα χαράξουν τον δρόμο της Δημοκρατίας και της προόδου με τα μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρα! Καθημερινά σε όλες τις περιοδείες μου ανά τον νομό όπου συνομιλώ με τους πολίτες καταγράφω αυτό το θετικό κλίμα και την ανάγκη του κόσμου για ανατροπή.

Όπως όλοι οι συνυποψήφιοί μου έτσι και εγώ αγωνίζομαι καθημερινά για να γίνουν οι συμπολίτες μας κοινωνοί του κυβερνητικού μας προγράμματος και η νίκη του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα είναι μονόδρομος.
Ο πήχης έχει τεθεί σε υψηλό επίπεδο, διότι δεν υπάρχουν περιθώρια αντοχής στην κοινωνία για νέα διακυβέρνηση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

-Έχετε οργώσει όλο τον νομό, έχετε επαφές με τοπικούς άρχοντες, φορείς, πολίτες της Αχαΐας. Τι είναι αυτό που σας ζητούν;

Οι πολίτες της περιοχής της Αχαΐας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πολίτες όλης της χώρας, που ξεκινούν από την συνεχώς αυξανόμενη φτωχοποίηση τους, από την μη επάρκεια των μισθών-συντάξεων για όλο τον μήνα, παρά μόνο για τις δύο πρώτες εβδομάδες, από την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών-συντάξεων, που έχουν μειωθεί κατά 20% από την συνεχόμενη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα-καύσιμα που είναι οι ακριβότερες στην Ευρώπη, από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι ακριβότερη στην χονδρική τιμή στην Ευρώπη, από την συνεχόμενη άνοδο των επιτοκίων χορηγήσεων, από την κατάργηση του 8ωρου εργασίας, το πάγωμα των τριετιών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την μη ύπαρξη κράτους δικαίου.
Παράλληλα, ο νομός μας στερείται υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών, την τελευταία τετραετία έχασε μεγάλες ευκαιρίες και αυτό το βιώνουν οι πολίτες, που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.
Ακούν με ενδιαφέρον το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και τις προτάσεις μας για την Αχαΐα. Οι ιεραρχήσεις μας για την Αχαΐα αφορούν τα παρακάτω:

1) η επανίδρυση της νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών,
2) η ολοκλήρωση του προαστιακού σιδηροδρόμου και η υπογειοποίηση του στην πόλη των Πατρών,
3) ολοκλήρωση της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου,
4) επέκταση του φράγματος Πηνειού στο κάμπο της Δυτικής Αχαΐας,
5) αντιμετώπιση της άναρχης τοποθετήσεις ανεμογεννητριών στο Καστρίτσι & στο Σκιαδοβούνι,
6) κατοχύρωση και βελτίωση των δομών του Ε.Σ.Υ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες της Αχαΐας με μια προοδευτική διακυβέρνηση θα έχουν ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον.

– Γιατί ζητάτε την ψήφο των Αχαιών σε προσωπικό επίπεδο;

Ζητώ τη ψήφο των συμπολιτών μου γιατί θέλω να συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου για τον τόπο μου, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με προοδευτικό πρόσημο, με ασφάλεια και δικαιοσύνη παντού. Μια κοινωνία με δημόσια υγεία και παιδεία, εργασία και ευκαιρίες για όλους, με σεβασμό στις αρχές της ισότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Γνωρίζοντας τι σημαίνει να υπηρετείς σε θέσεις ευθύνης, να αναλαμβάνεις το βάρος των αποφάσεων για την ασφάλεια της κοινωνίας έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ισχυρή βούληση να παλέψω για το παρόν και για το μέλλον του τόπου μας, ζητώ την ψήφο τους για την μεγάλη ανατροπή.

Πορεύτηκα σε όλη μου τη ζωή με σκληρή δουλειά, αρχές και αξίες και έτσι θα συνεχίσω εάν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους και μου αναθέσουν την εκπροσώπησή τους στην Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνω ένα κάλεσμα συμμαχίας σε όλους για μια μεγάλη, αποφασιστική και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το βράδυ της 21ης Μαΐου, για να εξασφαλίσουμε μαζί ένα καλύτερο και προοδευτικό αύριο για την Αχαΐα μας, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement