Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξέρχεται υγιής σήμερα από το Καραμανδάνειο η 5χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Στην κυριολεξία με αίσιο επίλογο έληξε η περιπέτεια της 5χρόνης από την Ηλεία, που παραλίγο να χάσει την ζωή της και από την ανεμελιά του παιγνιδιού με συνομήλικους της στην παιδική χαρά το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το κεφάλι και άρχισε η περιπέτεια της μεταφοράς της αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας, στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Πύργου για να καταλήξει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Ειδικότερα, το κοριτσάκι παίζοντας έπεσε πάνω σε σίδερα που εξείχαν ανάμεσα στα τσιμέντα της παιδικής χαράς, τραυματίζοντας το πρόσωπό της ακριβώς δίπλα στο μάτι, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο και για κάταγμα στο κρανίο. «Η παραλίγο ντραγωδία στην παιδική χαρά απεφεύχθη και η μικρή διέφυγε κάθε κινδύνου και είναι έτοιμη να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι της σήμερα», επεσήμανε στην «Γ» ερωτηθείσα η Διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, ιατρός ακτινολόγος Ασπασία Ρηγοπούλου.
Στο ερώτημα αν υπήρξαν επιπτώσεις από το κάταγμα κρανίου που ελέχθη ότι υπέστη πέραν των άλλων τραυμάτων, η Διοικήτρια του Καραμανδανείου ήταν σαφής: «Αυτή ήταν μια αρχική εκτίμηση. Εξετάστηκε και από νευροχειρουργούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και απλά φέρει τραύμα στο πρόσωπο, που προκλήθηκε όταν σκόνταψε και έπεσε στον περίγυρο της παιδικής χαράς στο οποίο προεξείχε ένα σίδερο. Η μικρή τραυματίας είναι απολύτως καλά στην υγεία της και παρέμεινε στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους. Σήμερα θα πάρει εξιτήριο».
Η υπόθεση έχει ανοίξει ξανά την συζήτηση για την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά αυτών στους οποίους υπάρχουν παιδιά. Η παιδική χαρά που έγινε το ατύχημα έχει σφραγιστεί.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού. Εξήγησε πως η συγκεκριμένη παιδική χαρά, είναι αναπτυγμένη μέσα στο παλιό κλειστό προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου.
Πριν από ένα χρόνο, αντικαταστάθηκαν κάποια παιχνίδια που είχαν φθαρεί, με όλες τις πιστοποιήσεις που προβλέπει ο ΕΛΟΤ και τα πρότυπα που πρέπει να τηρούνται. Όπως πρόσθεσε, «οι έλεγχοι θα πρέπει να ελέγχονται από τον Δήμο, αλλά το προσωπικό των δήμων και ιδιαίτερα των μικρών δήμων δεν είναι ποτέ επαρκές.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν υπάρχουν προσλήψεις… Έχουμε πει λοιπόν να δούμε και να κλείσουμε την παιδική χαρά αυτή και όλες τις άλλες για να δούμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, την παραμικρή διόρθωση που χρειάζονται… θα τις κλείσουμε όλες μέχρι να εξελιχθεί και να τελειώσει έλεγχος από την τεχνική μας υπηρεσία».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement