Connect with us

Αθλητισμός

Είχε ψυχή, πήρε την παραμονή!

Published

on

Ο Προμηθέας «άλωσε» την Κυπαρισσία, νικώντας 75-62 τον Δίωνα μέσα στην έδρα του

Οι μικροί του Προμηθέα έδειξαν μεγάλο θάρρος, κατέθεσαν «ψυχή» μέσα στην έδρα του Δίωνα, την Κυπαρισσία, νικώντας την ομώνυμη ομάδα 75-62 και παρέμειναν έτσι στην Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών.

Οι παίκτες του Κώστα Χουντή δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή από την έδρα του αντιπάλου, αλλά ούτε και από τους παίκτες του Δίωνα, έδειξαν από νωρίς τα «δόντια» τους και πήραν το πρώτο δεκάλεπτο με 18-20.

Στη συνέχεια, έβγαλαν περισσότερο πείσμα στο παρκέ, παρά το γεγονός ότι τους ασκήθηκε ασφυκτική πίεση, βρήκαν όμως τα αποθέματα και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-32. Στο τρίτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, οι μικροί του Προμηθέα τα έδωσαν όλα, με αποτέλεσμα να πάρουν ένα +10, κάνοντας στο 27ο λεπτό το 51-41.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν, έφτασαν στο 30ό λεπτό το σκορ στο 51-53, αλλά οι μικροί είχαν πάρει φόρα και δεν σταματούσαν.

Με καθαρό μυαλό, πήραν σκορ ασφαλείας (στο 34ο 54-61), εκεί φυσικά «μίλησε» και η εμπειρία του Τανούλη, που έκανε ό,τι ήθελε και στο τέλος ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 75-62, η οποία και του έδωσε το ροζ φύλλο και συνάμα την παραμονή στην Εθνική κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 32-38, 51-53, 62-75.

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Θεοδωρόπουλος): Πελεκάνος 17 (1), Γιαννακόπουλος 8, Πολιτόπουλος 15 (1), Καμαρινός 10, Καντουνιώτης 2, Λαμπρίρης 6 (2), Τσαγιασβίλι 3 (1).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Κ. Χουντής): Λάγιος 8, Αδαμόπουλος 12, Καλιακούδας 6 (2), Τανούλης 14 (2), Καναβός 2, Γοργότσης 5, Βασιλείου 6 (2), Σιλεμτζίδης 12, Παρασκευόπουλος 10 (1).

Κ. ΧΟΥΝΤΗΣ: «ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ο προπονητής του Προμηθέα Κώστας Χουντής μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, τη διοίκηση, όλο τον Οργανισμό του Προμηθέα, τα καταφέραμε, φέραμε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Συγχαρητήρια όμως να δώσω και στον Δίωνα για όλο αυτό το φετινό του εγχείρημα και το γεμάτο γήπεδο που είχε, κάτι που δεν το βλέπεις συχνά. Να μην τα παρατήσει αλλά να συνεχίσει και είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει πάλι στις εθνικές κατηγορίες.

Παίξαμε καλύτερα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, είμαστε πιο διαβασμένοι και αποφασισμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε. Τώρα θα ξεκουραστούμε και λίγο αργότερα θα βάλουμε μπροστά τα πλάνα για τη νέα χρονιά».

ΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΕΠΕΣΑΝ

Αναλυτικά οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα από τις εθνικές κατηγορίες: (1ος όμιλος): Πήγασος Θυρέας, Γαλήνη, Ερμιονίδα, Καλαμάτα 1980, Καλαμάτα ΣΚ, Δίωνας Κυπαρισσίας.

Αντίθετα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα λάβουν μέρος οι Παναχαϊκή, Γλαύκος/Έσπερος, Προμηθέας 2014, Αχαγιά ’82 και ο πρωταθλητής της Α1 ΕΣΚΑ-Η.

*Μετά το τέλος του αγώνα ο αντιπρόεδρος του Δίωνα Δημήτρης Γιαννόπουλος με επιστολή του έκανε γνωστό πως παραιτείται, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.

*Το παιχνίδι διακόπηκε 5΄34΄΄ πριν από τη λήξη του και απομακρύνθηκε φίλαθλος που είχε μαζί του ηλεκτρονική κόρνα, ενώ κάποιοι από την εξέδρα, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, πέταξαν δύο μπουκάλια στον χώρο της γραμματείας.

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement