Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 1.000 παιδιά και φέτος στις δωρεάν κατασκηνώσεις του Δήμου

Published

on

Πάνω από 1.000 παιδιά αναμένεται να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης εντελώς δωρεάν μέσα από τις αντίστοιχες δομές που και φέτος θα λειτουργήσει ο Δήμος Πατρέων.

Πρόκειται για τις δημοτικές κατασκηνώσεις στην Πλαζ, στον πρώην ΕΟΤ, αλλά και τις εγκαταστάσεις στα Ροΐτικα που διαμόρφωσε ο Δήμος.

Οι κατασκηνώσεις του Δήμου λειτουργούν για όγδοη συνεχή χρονιά, εντελώς δωρεάν για τις οικογένειες της Πάτρας, δίνοντας σε δεκάδες παιδιά που ενδεχομένως να μην έχουν την δυνατότητα να πάνε κάπου τους καλοκαιρινούς μήνες, να νιώσουν την ανεμελιά και την ξενοιασιά του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων του Δήμου στην Πλαζ φέτος θα φιλοξενηθούν 220 παιδιά σε κάθε περίοδο και ακόμα 90 στα Ροΐτικα. Όλη η κατασκηνωτική σεζόν θα χωριστεί σε τρεις περιόδους, με την πρώτη περίοδο να ξεκινάει στις 21 Ιουνίου.

Ήδη η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των οικογενειών της Πάτρας για να στείλουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις του Δήμου είναι μεγάλη, με τις αιτήσεις να είναι δεκάδες και τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής να είναι στις 6 Ιουνίου.

Κι φέτος όπως κάθε χρόνο στις κατασκηνώσεις του Δήμου θα διεξαχθούν διάφορες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, σπορ και φυσικά μπάνιο στη θάλασσα. Οι κατασκηνώσεις είναι ημερήσιας διάρκειας, με πρωινό και μεσημεριανό, ενώ η μεταφορά των παιδιών γίνεται με πούλμαν που έχει μισθώσει ο Δήμος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement