Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυλαία για τις παιδικές κατασκηνώσεις- Φιλοξενήθηκαν 600 παιδιά σε Πλαζ και Ροΐτικα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ολοκληρώθηκαν οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ) και στα Ροΐτικα από τον Κοινωνικό Οργανισμό. Εν μέσω δύσκολων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και των επακόλουθων συνεπειών της, έγινε δυνατό από τον Δήμο Πατρέων και τον ΚΟΔΗΠ να φιλοξενηθούν φέτος συνολικά 600 παιδιά σε 3 κατασκηνωτικές περιόδους. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και με τη συνεχή φροντίδα συντονιστών, ομαδαρχών και υπόλοιπων εργαζομένων τα παιδιά έδρασαν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και ακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Με τις οδηγίες των συντονιστριών-εργαζόμενων του ΚΟΔΗΠ, Ελένης Μπούκλη (Πλαζ) και Όλγας Λαμπροπούλου (Ροΐτικα), υλοποιήθηκαν καλλιτεχνικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά προγράμματα, καθώς και παιχνίδια συναισθηματικής και ψυχολογικής ενδυνάμωσης.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των εθελοντών αλλά και των δομών του Δήμου που συνέβαλαν στον εμπλουτισμό του προγράμματος.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

 Ο Πολιτιστικός Οργανισμός με εργαστήρια και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών από τους Χρήστο Καλπουζάνη και Μπάμπη Μακρή, με παρουσίαση τρομπέτας από τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου, Περικλή Αλιώπη, με μαθήματα παραδοσιακού χορού από τον υπεύθυνο του Χορευτικού Τμήματος, Χρήστο Γιαννόπουλο, με εικαστικές εκθέσεις και τέλος με παραστάσεις της Μπάντας.

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια από τους Περικλή Μουστάκη (υπεύθυνος της Σχολής), Νίκο Γιαλελή, Γιώργο Ζαμπουλάκη, Όλγα Σπυράκη, καθηγητές της Δραματικής Σχολής και τους Μαριαλένα Σκαρώνη, Καλύδημη Μούρτζη, Κοσμάτου Βιργινία, Θάνο Τριανταφύλλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Αλίκη Χριστοδουλοπούλου, Δανάη Καραβαγγέλη, Λαμπρινή Μίγγου, Βιολέτα Σταύρακα, Χρυσούλα Φουρκιώτη, σπουδαστές της Δραματικής Σχολής, τη Γιούλη Δούβου, υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους και τις Ελένη Ουρούμη, Μαργαρίτα Κούκιου και Αγγελική Ντούφα, φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι.

 Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με εργαστήρια καρναβαλικών κατασκευών από την Χριστίνα Κουφάκη, καλλιτέχνιδα του Καρναβαλικού Συνεργείου

 Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προγράμματα ανακύκλωσης από τους Κώστα Κωνσταντακόπουλο, Βασιλική Τρομπούκη, Μυρσίνη Ζούρου.

Επίσης:

 Ο Αίολος Πατρών με μαθήματα ράγκμπι.

 Η Patras Stratego Team.

 Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.).

 Η «ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε».

 Η ΤΟΜΥ Τριών Ναυάρχων.

 Η ΤΟΜΥ Άνω Πόλης.

 Το Κέντρο Πρόληψης Νομού Αχαΐας «Καλλίπολις».

 Η Εθελοντική Ομάδα Βραχνεΐκων «Αναβαθμός».

 Ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος, προπονητής άρσης βαρών.

 Ο Γιώργος Σταυρόπουλος με μάθημα και επίδειξη Tae Kwo Do.

 Ο Αντώνης Αντωνακόπουλος με μάθημα και επίδειξη Tae Kwo Do.

 Η Μέλπω Βικάτου με μαθήματα χορωδίας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Ε.Π.Ο.)

που παραχώρησε μπάλες και μπλούζες ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τον κ. Σίσκο για την επικοινωνία, και τέλος τον Ερυθρό Σταυρό που πρόσφερε και φέτος τις υπηρεσίες του.

«Οι κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων έρχονται ως ανάσα ανακούφισης για τις λαϊκές οικογένειες καθώς η μετακίνηση, η ψυχαγωγία και η διατροφή παιδιών εξασφαλίζονται πλήρως από τον Δήμο χωρίς κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες. Η κάλυψη αναγκών σε σχέση με την ψυχαγωγία, την ανάπαυλα και την επιμόρφωση μέσω του παιχνιδιού είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά και όχι πολυτέλεια. Η Δημοτική Αρχή μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου βρίσκουν τρόπους, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουν στο λαό αυτά που δικαιούται με στόχο να διεκδικήσουν από κοινού καλύτερους όρους ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αυλαία» με θετικές εντυπώσεις

Ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα» με τους χώρους της Αγοράς «Αργύρη» και της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι οποίοι φιλοξενούσαν ταυτόχρονα τα εκθέματα, να έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες. Παράλληλα «συγκινητική» ήταν η ανταπόκριση των σχολείων από όλες της βαθμίδες της περιοχής, τα οποία επισκέφτηκαν τους χώρους της έκθεσης και ξεναγήθηκαν σε αυτή.

Η έκθεση διήρκεσε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του ’21. Οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκατόν δεκαπέντε εικαστικών οι οποίοι παρουσίασαν εκατόν σαράντα οκτώ έργα τους.

Μέσα από τα έργα και τη θεματολογία τους, επιχειρήθηκε η αποτύπωση την σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με άξονα το μείζον γεγονός της επανάστασης του 1821. Η έκθεση περιλάμβανε όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Οι δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση θα συνεχιστούν και τον μήνα Νοέμβριο. Στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση με τίτλο, «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821. Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών». Στα μέσα Δεκεμβρίου θα

παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής και η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης».

ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δήλωσή της επισημαίνει: «O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τη συμμετοχή όλων των δομών του, ξεδιπλώνει από την αρχή της χρονιάς, μια «βεντάλια» εκδηλώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αφιερωμένες στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, επί ένα μήνα αντικρύσαμε και «συνομιλήσαμε» με τα έργα σημερινών καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν μένουν αδιάφοροι στα μεγάλα γεγονότα που έδειξαν το δρόμο για την εξέλιξη της κοινωνίας καθώς και το δρόμο του αγώνα και αντλούν την έμπνευσή τους από την πηγή του λαού που δεν σκύβει το κεφάλι και μάχεται για την ελευθερία του από κάθε μορφής σκλαβιά».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προχωρήσει στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (video) μέσα από το οποίο επιχειρείται η ξενάγησηστην έκθεση και η ανάδειξη της ταυτότητάς της. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν είχαν την τύχη να την επισκεφτούν, να έρθουν σε επαφή με τα εκθέματα της.

Το σχετικό υλικό είναι αναρτημένο και στο κανάλι του οργανισμού στο

you tube στη διεύθυνση https://youtu.be/UWcYEO30kdA

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο θέατρο Όροφως

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σήμερα (21.00) και αύριο (20.00) στην σκηνή του Θεάτρου Όροφως (Όθωνος Αμαλίας 112) θα ανέβει η παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου. Ο Νικολάι Γκόγκολ, πατέρας του ρωσικού πεζογραφικού ρεαλισμού έγραψε το ομώνυμο διήγημα το 1842, παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας ταπεινός υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας, ο οποίος κατορθώνει με στερήσεις να αγοράσει ένα πολυπόθητο πανωφόρι. Αυτό είναι το όνειρό του… ένα παλτό. Με αυτό έχει συνδέσει την αντίληψη για σπουδαιότητα και κοινωνική επιβολή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει κι όταν το χάσει θα έρθει αντιμέτωπος με δοκιμασίες που θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί για να το ξαναβρεί.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2611810983, 6939835990.

Γενική είσοδος: 10 €, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων): 8€.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο… ακριβός χειμώνας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Χειμώνα με κρύο» δεν έχουμε δει ακόμα. Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές κρατάνε ακόμα στάση αναμονής και περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσουν σε παραγγελίες, που πάντως ασφαλώς θα είναι «ψαλιδισμένες» σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, οι περισσότεροι λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν σε πολίτες, δεν περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές αυξήσεις. Όμως, ο μεγάλος φόβος είναι το… «μπουγιουρντί» του επόμενου 4μήνου. Και τότε θα φανεί πραγματικά, πόσα νοικοκυριά θα τεθούν εκτός προϋπολογισμών. Με λίγα λόγια, είναι νωρίς ακόμα για να υπάρχει πλήρης εικόνα του «ακριβού χειμώνα»…

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα