Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Στην εποχή της social δημοσιότητας

Published

on

 

 

Στην εποχή των social media, το να γίνει κάποιος «διάσημος» είναι πιο εύκολο από ποτέ. Και η ισχυροποίηση της προϋπάρχουσας διασημότητας όμως, είναι επίσης πιο εύκολη από ποτέ. Οι αναρτήσεις κάποιων διασήμων έχουν πολύ περισσότερα «likes» και «views» από τους ανθρώπους που θα μπορέσουν να δουν πραγματικά, σε όλη τους τη ζωή.

Έτσι, μέσω της δύναμης που έχουν τα social media, όχι μόνο παρακολουθούμε τάσεις, μόδες, συμπεριφορές, αλλά κατά έναν πολύ ισχυρό τρόπο, επηρεαζόμαστε από τάσεις, μόδες και συμπεριφορές που επιβάλλονται, είτε από μεμονωμένες προσωπικότητες, είτε από τη βιομηχανία (που επίσης χρησιμοποιεί «διασημότητες» για την προβολή των προϊόντων της).

Ταυτόχρονα όμως, τα social media, έχουν και ένα πολύ μεγάλο… κακό. Κάτι, που αναπόφευκτα αποτελεί την άλλη όψη της εύκολης «διασημότητας». Εκθέτουν! Και εκθέτουν εξίσου άμεσα και δυναμικά, κάθε αρνητική όψη προσώπων και συλλογικοτήτων.

Με άλλα λόγια, αρκούν μερικά 24ωρα για να γίνει κάποιος ένας «μικρός θεός του διαδικτύου» και άλλα τόσα για να «γκρεμιστεί στα τάρταρα». Πολλά τα παραδείγματα και όλων το μυαλό μπορεί να πάει σε κάποιες περιπτώσεις που έχουμε ήδη ζήσει.

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται τα social media με άγνοια κινδύνου, λοιπόν. Δεν πρέπει να θεωρούνται «όπλο» στα χέρια των διασήμων και των επωνύμων κάθε μορφής και είδους. Γιατί, ενίοτε, αυτό το «όπλο» στρέφεται σε βάρος τους. Κάποτε έλεγαν για τους διάσημους, πως «τα μέσα ενημέρωσης είναι σαν τη φωτιά. Πολύ μακριά κρυώνεις, πολύ κοντά καίγεσαι». Σήμερα, με τα social media, δεν έχουμε πια να κάνουμε με «φωτιά». Αλλά με… «πυρηνική αντίδραση». Που μπορεί πανεύκολα να… εξαϋλώσει οποιονδήποτε!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement