Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: “Βροχή” τα πρόστιμα από την Πυροσβεστική για φωτιές σε οικόπεδα

Published

on

Οι σχετικές ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου, υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνει μάλιστα ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Ήδη σήμερα 13-06-2023, επιβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν. 4662/2020, την υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και την 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων 300 ευρώ σε πολίτη, διότι προέβη σε άναμμα και διατήρηση φωτιάς, σε οικοπεδικό χώρο ιδιοκτησίας του.

Κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο του 2023, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις σε πολίτες, στον Δήμο Ναυπακτίας και στον Δήμο Δωρίδας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου τονίζει ότι, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην Τ.Κ. Τρύφου του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, Αιτωλοακαρνανίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement