Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το μήνυμα του Κ. Ζησιμόπουλου για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – «Μετάγγιση» αγάπης για τον συνάνθρωπο

Published

on

Κάνοντας πράξη την προσφορά ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ειδικός παθολόγος Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος, άπλωσε το χέρι του προσφέροντας μια φιάλη αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Επισκέφθηκε το Κέντρο Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και τίμησε με τον δικό του τρόπο, την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που τιμάται κάθε 14η Ιουνίου.
Εξήρε τους εθελοντές αιμοδότες που «μεταγγίζουν» την αγάπη τους στο συνάνθρωπο και συνεχάρη το ιατρικό, επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του Κέντρου –και ιδίως την γιατρό του ΕΣΥ, αιματολόγο Ματίνα Κούγελου- διότι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την συγκέντρωση εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

«Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οφείλουμε όλοι όσοι έχουμε τη δυνατότητα να αιμοδοτούμε τακτικά καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες στα νοσοκομεία μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε, στηρίζοντας τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της Αχαΐας, οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να μην μείνει κανείς συνάνθρωπός μας που έχει ανάγκη χωρίς αίμα. Μέχρις ότου να φθάσουμε στο σημείο η χώρα μας να αποκτήσει επάρκεια και να σταματήσει να κάνει εισαγωγή αίματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ζησιμόπουλος.

Τέλος, προτείνει να γίνουν στοχευμένες δράσεις για την προαγωγή της αξίας της εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας και το βάρος να δοθεί στα σχολεία ώστε να εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς εθελοντές αιμοδότες εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement