Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πάτρα: Οι προτεραιότητες της επόμενης 4ετίας

Published

on

 

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία παρουσία του στην πόλη πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα τον επαναφέρουν στη θέση του πρωθυπουργού για τα επόμενα 4 χρόνια.

Και με την αφορμή της σημερινής ομιλίας του πρώην αλλά και… επόμενου πρωθυπουργού, δίδεται μία καλή ευκαιρία να σκεφτούμε ποια θα θέλαμε να είναι η Πάτρα και η Αχαΐα μετά από τέσσερα χρόνια.

Η γενική απάντηση στο ζήτημα αυτό είναι μάλλον εύκολη. Το προφανές είναι ότι όλοι θέλουμε μία Αχαΐα που θα είναι όμορφη και ανεπτυγμένη, με θέσεις εργασίας για όλους.

Τι σημαίνουν, όμως, όλα αυτά;

Πως θα τα πετύχουμε;

Ποιες κατευθύνσεις πρέπει να ακολουθήσουμε;

Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πάντα στον προσανατολισμό και στην ιεράρχηση των στόχων είχαμε πρόβλημα σε αυτή την περιοχή, περιμένοντας πολλές φορές από άλλους να μας οδηγήσουν και χωρίς εμείς να μπορούμε να κατευθύνουμε την πορεία του τόπου μας.

Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα που υπάρχουν:

Η Πάτρα στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει και σύγχρονη οδική σύνδεση με τον Πύργο Ηλείας. Θα απομένουν, ο νέος σιδηρόδρομος και το εμπορευματικό τμήμα του λιμανιού. Σε αυτά τα δύο έργα πρέπει να στρέψουμε την απόλυτη προσοχή μας για να καταφέρει η πόλη να ξαναγίνει σύγχρονο εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο.

Επίσης, η Πάτρα, όντας το κέντρο της γνώσης και της καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα, πρέπει να επενδύσει πολλά στο Πανεπιστήμιό της, να φροντίσει να το κάνει ακόμα πιο μεγάλο και ισχυρό. Δεν είναι μόνο οικονομικά τα οφέλη. Πανεπιστήμιο σημαίνει και «νιάτα»! Και η Πάτρα χρειάζεται τα νιάτα, το νέο αίμα, τις φρέσκες ιδέες!

Και αν αυτά που ήδη αναφέρθηκαν, πλαισιωθούν με μία πιο καλή εικόνα της πόλης, με ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, σε συνδυασμό με τη δυναμική ανάπτυξη των Καλαβρύτων, της Αιγιάλειας, αλλά και της αγροτικής παραγωγής στη Δυτική Αχαΐας, τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ας ξέρουμε από τώρα που θα στρέψουμε την πυξίδα για να μπορεί η αυριανή κυβέρνηση να μας βοηθήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement