Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μύνημα Σαμούρη για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη

Published

on

Σε μήνυμά της για τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, αναφέρει: 

«Στόχος της σημερινής ημέρας είναι αφενός μεν, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφετέρου δε, η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών. 

Η Δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τις Οργανώσεις και τους Συλλόγους των Εθελοντών Αιμοδοτών και, να υπενθυμίσω, συμμετέχει με εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν οι Οργανισμοί του Δήμου συνδυαστικά με την Αντιδημαρχία Υγείας & Πρόνοιας, όπως προσφάτως ο Πολιτιστικός Οργανισμός. 

Θυμόμαστε και τιμάμε πάντα τον αείμνηστο Γιώργο Σιμιγιάτο για τη μεγάλη προσφορά του στην εθελοντική αιμοδοσία αλλά και ως ιδρυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, όπως ομοίως τιμάμε τους χιλιάδες ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά τους, σε αντίξοες συνθήκες, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας, οι οποίες επιδεινώθηκαν μέσα στην πανδημία, κυρίως όμως γιατί αυτή η κοινωνική προσφορά πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικο – οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο κυριαρχούν οι ‘αξίες’ της ατομικότητας και του κέρδους. 

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής.

Ο Δήμος Πατρέων, που προβληματίζεται διαρκώς για όλα αυτά, εργάζεται και πλησιάζει ο χρόνος για τη μετατροπή κτιρίου που βρίσκεται στο Μώλο της Αγίου Νικολάου σε Κέντρο Αιμοδοσίας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement