Connect with us

Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ για στρεπτόκοκκο στη Νάουσα: Εξετάστηκαν 45 παιδιά, 7 βρέθηκαν θετικά

Published

on

Ανακοίνωση για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου στη Νάουσα, μετά τον τραγικό θάνατο του 7χρονου, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας πως προσήλθαν μέχρι τώρα 45 παιδιά για εξέταση Strep Test και βρέθηκαν 7 παιδιά θετικά, εκ των οποίων τα 5 ασυμπτωματικά και τα 2 με συμπτώματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το Νοσοκομείο της Νάουσας μετά το τραγικό χαμό του 7χρονου διαχειρίσθηκε με επιτυχία την ανίχνευση στρεπτόκοκκου σε παιδιά που προσήλθαν στο Νοσοκομείο. Επαναλαμβάνουμε ότι διαθέτει 5 εξαιρετικούς παιδιάτρους.

Προσήλθαν μέχρι τώρα 45 παιδιά για εξέταση Strep Test.

Βρέθηκαν 7 παιδιά θετικά εκ των οποίων τα 5 ασυμπτωματικά και τα 2 με συμπτώματα.

Όλα και τα επτά θετικά παιδιά λαμβάνουν αγωγή. Τα δύο παιδιά με τα συμπτώματα εμφανίζουν βελτίωση.

Τα 32 παιδιά που εξετάσθηκαν είναι εκτός του σχολικού περιβάλλοντος του 7χρονου και τα 13 παιδιά εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Από τα 32 παιδιά εκτός του σχολικού περιβάλλοντος βρέθηκαν τα 5 θετικά εκ των οποίων 3 ασυμπτωματικά και 2 με συμπτώματα.

Από τα 13 παιδιά εντός σχολικού περιβάλλοντος βρέθηκαν δύο παιδιά θετικά ασυμπτωματικά.

Όμως η Νάουσα είναι μια μικρή κοινωνία.

Νοσηλεύεται ακόμη ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου στο νοσοκομείο Γεννηματάς με βελτιωμένη την υγείας του.

Τέλος Μαρτίου χάθηκε ένα παιδάκι 18 μηνών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από στρεπτόκοκκο. Εισήχθη με ελαφρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας προληπτικά και την επόμενη ημέρα κατέληξε στη ΜΕΘ από στρεπτόκοκκο. Το Νοσοκοκείο παίδων και ΜΕΘ έχει και έμπειρους, εξαιρετικούς παιδιάτρους.

Έχουμε 6 θανάτους από στρεπτόκοκκο εντός του έτους 2023.

Μήπως λοιπόν πρέπει να προστεθεί στις οδηγίες του ΕΟΔΥ να γίνεται Strep Test σε περισσότερα άρρωστα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα νοσοκομείων.

Είναι μία φτηνή και καθόλου επώδυνη εξέταση που σώζει ζωές;».

Ροή ειδήσεων

Advertisement