Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η σοβαρή καταγγελία, που πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους

Published

on

Συμπολίτης εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για συμπεριφορά από υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. που αφαίρεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, παρότι μεταφερόταν με αυτό ο πατέρας του, που είναι ΑΜΕΑ.

Το αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει, όντως παράνομα, σε χώρο για ΑΜΕΑ στην περιοχή της Αγυιάς, προκειμένου ο ηλικιωμένος να υποβληθεί σε φυσικοθεραπεία.

Ο αστυνομικός που επέδωσε την κλήση, μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την οικογένεια του ηλικιωμένου και την κατάστασή του, λυπήθηκε για το λάθος και ζήτησε από τη σύζυγό του να μεταβεί στο αρμόδιο τμήμα για να παραλάβει τις πινακίδες, κάτι που ωστόσο δεν έγινε λόγω των αντιρρήσεων που φέρεται να πρόβαλε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας.

«Μέχρι να φτιαχτεί το αυτοκίνητο που είναι στο όνομα του πατέρα μου δεν θα μπορεί να κάνει τις απαραίτητες για τις νόσους του φυσικοθεραπείες, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάστασή του (Πάρκινσον, κύφωση, στένωση σπονδυλικής στήλης κ.λπ.)», σημειώνει στην καταγγελία του ο συμπολίτης, που επίσης θεωρεί ότι «πρέπει να λυθεί το νομικό παράλογο, το οποίο υπαγορεύει ο ανάπηρος να πηγαίνει “πακέτο” με το όχημά του και να μην μπορεί να χρησιμοποιεί με την αναπηρική κάρτα του άλλο αυτοκίνητο. Πού ζούμε ακριβώς εν έτει 2023;

Και όχι, δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα ούτε να φτιάχνουμε την επόμενη στιγμή τα αυτοκίνητά μας, ούτε να παίρνουμε ταξί και προφανώς όχι λεωφορείο σε τέτοια κατάσταση. Κι ας βρουν κάποιοι άλλους τρόπους να πιάνουν τους παραβάτες, αντί της τακτικής “τα χλωρά μαζί με τα ξερά”».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement