Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άγκυρα» για μόνιμη συνεργασία-Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μια ακόμη διοργάνωση του Naval Group 

Published

on

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Naval Group διοργανώνει τις Ημέρες Συνεργατών «R&D» με την υποστήριξη και τον συντονισμό του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) και της HASDIG (Ελληνικός Όμιλος Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας) ως ευκαιρία συνάντησης με σημερινούς και νέους εταίρους και συζήτησης για τρέχοντα και μελλοντικά έργα που δίνουν ευκαιρίες για την ενίσχυση των συνεργασιών.

Δεδομένης της ποικιλομορφίας των ερευνητικών τομέων του Group, οι συνεργασίες επικεντρώνονται σε τεχνολογίες αιχμής σε διάφορους τομείς, μη επανδρωμένα οχήματα (UxV), αυτόνομα συστήματα, τεχνητή νοημοσύνη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αποθήκευση και παραγωγή ενέργειας, επαυξημένη πραγματικότητα, I-maintenance, συντήρηση λογισμικού και οικολογική σύλληψη. Φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Ενέργεια.

Επί του παρόντος, η Naval Group και οι Έλληνες εταίροι της έχουν ολοκληρώσει από κοινού με επιτυχία το ευρωπαϊκό έργο «PANDORA». Αυτή η συνεργασία R&D είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, με στόχο να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια.
Στην τρίτη αυτή διοργάνωση, συμμετέχουν περίπου 40 ελληνικές εταιρείες, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πιο συγκεκριμένα, η Naval Group θα μοιραστεί με τους Έλληνες εταίρους της την παρουσίαση του έργου «R&D Blue ship», με κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης επί του σκάφους.

Η Naval Group είναι ήδη συνεργάτης τριών κορυφαίων ελληνικών πανεπιστημίων και του Ερευνητικού Κέντρου Forth. Αυτές οι συνεργασίες οδήγησαν σε γόνιμες ακαδημαϊκές ανταλλαγές μεταξύ του Εθνικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ENSTA Bretagne για την ανάπτυξη εργασιών σε σύνθετο υλικό και με δύο συγκεκριμένα έργα με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εφέτος, αυτή η συνεργασία επεκτάθηκε και με την Σχολή Δοκίμων, η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τη Naval Group και ξεκίνησε παραγωγικές συζητήσεις με το ερευνητικό κέντρο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Οι κύριοι βιομηχανικοί Γάλλοι εταίροι της Naval Group Thales και MBDA συμμετέχουν από κοινού σε αυτή την εκδήλωση.

Οι κύριοι Γάλλοι εταίροι του Group «Thales» και «MBD»A συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση και θα παρουσιάσουν το αντίστοιχο σχέδιο συνεργασίας «R&D» με Έλληνες εταίρους. Η GDDIA (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών) θα φέρει επίσης το όραμά της για την πολιτική καινοτομίας για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Από την ίδρυσή της στην Ελλάδα το 2008, η Naval Group έχει αναπτύξει μια ισχυρή σχέση με πολλές εταιρείες υψηλής ειδίκευσης και καινοτομίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά και με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους.

Η συνεργασία τρέχει παράλληλα με το πρόγραμμα κατασκευής των φρεγατών, για το οποίο η Naval Group έχει σχεδιάσει ήδη ένα ισχυρό σχέδιο συμμετοχής της ελληνική βιομηχανία.Ο Όμιλος Nava επιδιώκει επίσης να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μελλοντικών πολεμικών δυνατοτήτων του ελληνικού ναυτικού μέσω έργων R&D με ελληνικές εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement