Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Εβδομάδα… κάλπης

Published

on

Δευτέρα σήμερα και πάμε… ολοταχώς προς τι κάλπες. Ελπίζουμε τις τελευταίες. Αυτό δείχνουν άλλωστε και όλες οι έως σήμερα μετρήσεις. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας λοιπόν, όλοι θα περιμένουμε να μάθουμε το ακριβές ποσοστό της αυτοδυναμίας της ΝΔ, όπως και το πώς θα διαμορφωθεί το αντιπολιτευτικό πεδίο, εντός και εκτός Βουλής. Δηλαδή, ποια και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, αλλά και πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί, τόσο στον χώρο της κεντροαριστεράς, όσο και στον χώρο δεξιότερα της ΝΔ.

Το πολιτικό τοπίο εμφανίζεται για ακόμα μία φορά πολυδιασπασμένο, με εξαίρεση τον πολύ ισχυρό πολιτικό πόλο της ΝΔ. Και αυτό, αναμφίβολα δημιουργεί μία… ανορθογραφία που η ίδια η ζωή και η πολιτική θα φροντίσουν να αποκατασταθεί.

Η ανάδυση νέων πολιτικών σχηματισμών, όπως της Νίκης στην δεξιά πτέρυγα και της Πλεύσης Ελευθερίας στην αριστερή πτέρυγα, δείχνει ότι έρχεται περισσότερο ως αντίβαρο στην κάμψη που παρουσιάζουν η Ελληνική Λύση ή το ΜέΡΑ25. Ιδιαίτερα στην κεντροαριστερά όμως, αυτή τη στιγμή δείχνει να μην υπάρχει ένας ισχυρός πόλος και το μεγάλο ζήτημα της επόμενης περιόδου είναι εάν θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει ή το ΠΑΣΟΚ να πετύχει την ολική «επιστροφή». Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ πάντως, έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να πετύχουν τους στόχους τους και στην πραγματικότητα, ο δύσκολος «μαραθώνιος» γι’ αυτά τα δύο κόμματα θα ξεκινήσει την επαύριο των εκλογών.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement