Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Άρθρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη στη «Γ»: Να δώσουμε μαζί τη μάχη για ανθεκτική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο    

Published

on

 

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ήταν το πρώτο βήμα για να γίνει ξανά η παράταξή μας το μεγάλο Κίνημα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που θα δώσει στον λαό μας μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που θα μπει ανάχωμα στη βαθιά συντήρηση, την αλαζονεία, τη στασιμότητα και θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

 

Στόχος μου σε αυτή τη νέα πορεία είναι για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ το σπίτι κάθε δημοκράτη προοδευτικού Έλληνα, με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες της παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έχουμε χρέος να μπούμε ανάχωμα στα νέα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Μητσοτάκη, που βολεύτηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ανερμάτιστη και χωρίς ουσία αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα και τώρα επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ διότι γνωρίζει ότι είναι ο μόνος γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ για να αγωνιστεί προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων, για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της ευημερίας, για μια χώρα όπου οι νέοι θα μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Με ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα κι ένα ριζικά ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό, θα σταθούμε απέναντι στην αλαζονεία του συστήματος της Νέας Δημοκρατίας που κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων, άφησε τους πολίτες εκτεθειμένους απέναντι στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια, αποδόμησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταπάτησε το κράτος δικαίου.

 

Προτεραιότητά μας είναι να αναγεννήσουμε τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία. Με το 8-10% του Ταμείου Ανάκαμψης να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ, που οδηγείται σε κατάρρευση εξαιτίας των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να πληρώνουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, τη στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά είναι τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη. Με ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας, κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, να έχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλη την περιφέρεια.

 

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβάρυνε με 5 δισ. ευρώ επιπλέον έμμεσους φόρους την περασμένη διετία. Γι’ αυτό, προτείνουμε μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία, μείωση της έμμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για όσο διαρκεί η ακρίβεια. Με ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και άρση των αδικιών των διατάξεων για τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.

 

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι εθνική αναγκαιότητα. Έχουμε δεσμευτεί πως δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης. Πρέπει να δώσουμε φορολογικές ελαφρύνσεις στις οικογένειες με παιδιά, καθώς η διαφορά μεταξύ της φορολογίας μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μίας οικογένειας χωρίς παιδιά είναι μόλις 3% όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ανάλογα χαρακτηριστικά, ξεπερνά το 10%. .

Υποστηρίζουμε την πράσινη μετάβαση με διάχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να μειωθεί το κόστος ενέργειας για τα αδύναμα νοικοκυριά. Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας παραγωγής μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, δίνοντας προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, οργανισμούς άρδευσης να εξασφαλίσουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Στις 25 Ιουνίου καλώ όλους τους πολίτες να ακουμπήσουν και να εμπιστευτούν ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, ώστε η πατρίδα μας να αποκτήσει μία αξιόπιστη και προοδευτική αντιπολίτευση που θα είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη συντήρηση και τη στασιμότητα. Να δώσουμε μαζί τη μάχη των μεγάλων αλλαγών ώστε η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με ανθεκτικό κοινωνικό κράτος, βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, φορολογική δικαιοσύνη, ισχυρή Δημοκρατία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement