Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μονόδρομος η ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης

Published

on

Του Γιάννη Λαϊνιώτη

Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι μονόδρομος η ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης, της μοναδικής πατριωτικής και κοινωνικής συμμαχίας, η οποία εκφράζει την κοινωνία, διεκδικώντας τα δίκαια της και τα δικαιώματά της, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.

Κι αυτό διότι μόνο η Ελληνική Λύση μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια του ακρωτηριασμού της πατρίδας μας. Για να μην υπογραφεί ποτέ το συνυποσχετικό της παραπομπής των διαφορών μας με την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Γιατί αυτό, ακριβώς, θέλει ο Μητσοτάκης. Να εθιστούμε στην ιδέα ότι έχουμε πολλές διαφορές με τους Τούρκους που πρέπει να επιλυθούν. Τα έχει συμφωνήσει όλα με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καμία διαφορά δεν έχουμε. Και ας λέει ότι θέλει ο Ερντογάν. Και ας έχει συμφωνήσει στα μουλωχτά ο κ. Μητσοτάκης. Ένα δικαίωμα έχουμε που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο: Να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και να οριοθετήσουμε την υφαλοκρηπίδα. Τίποτε άλλο. Ούτε αποστρατικοποιήσεις των νησιών μας. Ούτε αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα. Ούτε γαλαντομίες με τον πλούτο που έχουμε κάτω από τα πόδια μας. Τίποτε από όλα αυτά. Τελεία και παύλα!

Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ελαστικές εθνικές συνειδήσεις σε τούτο τον τόπο. Ζούμε ήδη σε ένα κράτος που οι μνημονιακές κυβερνήσεις το έχουν μετατρέψει σε κράτος δουλέμπορο των πολιτών του, και σε μια Αχαϊα εγκαταλελειμμένη.

Μίσησαν οι κυβερνήσεις της τελευταίας 12ετίας τις ταλαιπωρημένες ψυχές των Ελλήνων και λάτρεψαν τους αριθμούς της Λαγκάρντ, του Σόϊμπλε και των σαράφηδων των Βρυξελλών. Μας χαντάκωσαν όσοι δημιούργησαν το υπέρογκο δημόσιο χρέος και ανερυθρίαστα μεταμφιέστηκαν σε σωτήρες. Εκμεταλλεύτηκαν τις αλλεπάλληλες κρίσεις και οδήγησαν στην αποχαύνωση και την ανασφάλεια το λαό. Και ήλθαν μετά να τον βοηθήσουν, τάχα μου, με επιδόματα και με ελάχιστες αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Ψίχουλα όμως, που τα κατάπιε η καλπάζουσα ακρίβεια, με αποτέλεσμα μεγάλα στρώματα της κοινωνίας μας να περιέλθουν σε ακόμη χειρότερη μοίρα, ενώ την ίδια ώρα, τα κέρδη της ολιγαρχίας εκτοξεύονταν. Την ίδια ακριβώς ώρα, που εν ριπή οφθαλμού, το κατά τα άλλα αργοκίνητο καράβι της ελληνικής δικαιοσύνης ξεφόρτωνε 700.000 πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτης κατοικίας.

Κι έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και βάζει όλο και πιο επιτακτικά στον ελληνικό λαό το εκβιαστικό δίλημμα: Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή τρίτες εκλογές;

Αλλά εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός, αδιαφορώντας για το δίλημμα αυτό, θα κατευθυνθεί στη μοναδική φωνή της λογικής, στο μοναδικό ελληνικό, πατριωτικό, κόμμα της Βουλής, στην Ελληνική Λύση.

 

ΣΣ: Ο Γιάννης Λαϊνιώτης είναι εν δυνάμει βουλευτής Αχαϊας της Ελληνικής Λύσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement