Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο εν δυνάμει βουλευτής Αχαϊας της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Λαϊνιώτης μιλάει στη «Γ»

«Εκφράζουμε την κοινωνία διεκδικώντας τα δικαιώματα της»

 

Published

on

«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μάς ψηφίσει γιατί είμαστε η μοναδική πατριωτική και κοινωνική συμμαχία, η οποία εκφράζει την κοινωνία, διεκδικώντας τα δίκαια της και τα δικαιώματά της, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον», τονίζει μιλώντας στη «Γ» ο εν δυνάμει βουλευτής Αχαϊας της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Λαϊνιώτης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γύρισε την πλάτη της στην Αχαϊα. «Αυτό δεν το αξίζουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Και θα το αλλάξουμε», επισημαίνει.

Κύριε Λαϊνιώτη, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου;

Το διακύβευμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής είναι να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων με οδηγό την Ελληνική Λύση και τον ηγέτη της Κυριάκο Βελόπουλο για μια εθνικά περήφανη και κυρίαρχη Ελλάδα.

 

Και γιατί κάποιος να ψηφίσει την Ελληνική Λύση και εσάς προσωπικά;

Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μάς ψηφίσει γιατί είμαστε η μοναδική πατριωτική και κοινωνική συμμαχία, η οποία εκφράζει την κοινωνία, διεκδικώντας τα δίκαια της και τα δικαιώματά της, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.

Ζητάμε την ψήφιση και την ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης για να μπορέσουμε να επιβάλουμε το αυτονόητο, τη δωρεάν δημόσια Υγεία, τη Δικαιοσύνη που ζητούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, για να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Πάμε, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί να διαμορφώσουμε μαζί μια νέα πραγματικότητα, αυτή της ελπίδας, της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε;

Ξέρετε, γιατί το ζείτε καθημερινά κι εσείς, ότι η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια, την ανεργία, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, όπως και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γύρισε την πλάτη της στην Αχαϊα. Ε, όχι! Αυτό δεν το αξίζουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Και θα το αλλάξουμε!

 

Πού αποδίδεται το γεγονός ότι, ενόψει αυτών των εκλογών, δεν έγινε debate;

 

Για το debate, που στην πραγματικότητα δεν ήθελε η Νέα Δημοκρατία να γίνει, λέμε το αυτονόητο που είπε ο κ. Σκέρτσος, προκλητικά και προσβλητικά για τη δημοκρατία: «Εσείς τα μικρά κόμματα θέλετε να γίνει το debate». Αυτό είπε ο κ. Σκέρτσος.

Το ναυάγιο της Πύλου ήταν κάποιου είδους «πρόφαση» προκειμένου να αναβληθεί κι εν τέλει να ματαιωθεί το debate.

Ντρεπόμαστε πραγματικά γι’ αυτούς. Τους βλέπει η ντροπή και ντρέπεται, διότι, ενώ δεν ήθελαν να κάνουν το debate, έψαχναν προφάσεις. Τις βρήκαν. Βρήκαν και δικαιολογίες.

Επομένως, ο ελληνικός λαός πρέπει στις 25 Ιουνίου να τους τιμωρήσει όλους. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν να κατατεθούν τα προγράμματά τους, γιατί δεν έχουν πρόγραμμα.

 

Ωστόσο, στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο έγινε debate

Και είδατε σ’ αυτό ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε με ψυχή και καρδιά, λέγοντας ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Σας υπενθυμίζω ότι, εκτός άλλων, επεσήμανε ότι κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια δυσκολία. Πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική λύση, αν συμβεί κάτι σοβαρό στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, την ώρα που τα κόμματα εξουσίας, τα κόμματα της τρόικας, πλειοδοτούν, αλλά δεν λένε πού θα βρουν τα λεφτά, η Ελληνική Λύση προτείνει την αλλαγή του παραγωγικού και του φορολογικού μοντέλου. Όσο για τα “κόκκινα δάνεια”, αυτά έχουν ονοματεπώνυμο: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Βελόπουλος έδειξε και δείχνει το δρόμο για μια εθνικά κυρίαρχη και περήφανη Ελλάδα. Είπε τα αυτονόητα, που για τα άλλα κόμματα δεν είναι καθόλου αυτονόητα. Σε έναν πολυπολικό κόσμο δεν ορίζεις απλά την μοίρα σου, αποφασίζεις με ποιους θα πας. Σήμερα δεν μπορείς να πηγαίνεις στις διεθνείς σχέσεις μονόπατα. Με τη Δύση χάσαμε το όνομα Μακεδονία και την Βόρειο Ήπειρο, ενώ οι διεθνείς συνθήκες έλεγαν άλλα. Χάσαμε τη μισή Κύπρο, χάνουμε το Αιγαίο και μπορεί να χάσουμε και την Θράκη. Για την Ελληνική Λύση το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαστε.

 

Ένα από πεδία αντιπαράθεσης, και σ’ αυτές τις εκλογές, είναι το θέμα της Υγείας. Ποια είναι η δική σας θέση;

Κανείς δεν μιλάει για τις μακροχρόνιες παθογένειες της Υγείας, εκτός από την εμφανή προσπάθεια της ιδιωτικοποίησης που θέλει να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί στο περιβάλλον του υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν ιδιωτική την υγεία.

Το παραμύθι που προσπαθήσει τώρα να πουλήσει είναι προσλήψεις, μαζί με τη δήθεν επένδυση που θέλει να κάνει στη δημόσια Υγεία. Θυμάστε τί μας έλεγε την περίοδο της πανδημίας; Ότι δεν χρειάζονται παραπάνω ΜΕΘ, ότι έχει μελέτες. Και ξαφνικά τώρα υπόσχεται ότι θα ξαναφτιάξει τη δημόσια Υγεία! Ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να τον πιστέψει;

Η «λογική» των κομμάτων εξουσίας είναι μία και θα την πω όσο πιο απλά γίνεται: αν δεν έχεις λεφτά θα πεθαίνεις πάνω στην καρότσα. Ε, λοιπόν, αυτή η «λογική» εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Θεωρούμε ότι είναι απάνθρωπη, βάναυση. Και αντιχριστιανική, αλλά κυρίως απάνθρωπη και βάναυση.

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία πάει στις εκλογές απαιτώντας να έχει αυτοδυναμία, την οποία, αν δεν εξασφαλίσει, θα πάει τη χώρα σε τρίτες εκλογές, όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει επανειλημμένως. Εσείς τι λέτε;

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τον ωμό εκβιασμό. Συνεχίζει να απειλεί με εκλογές μέχρι να σβήσει ο ήλιος, γιατί απλά θέλει να γίνει ηγεμόνας της χώρας. Επιζητά μια ηγεμονία αυτοδυναμίας με πάνω από 180 βουλευτές για να ξεκινήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος, και πρώτα και πάνω από όλα να μπορεί να ορίζει αυταρχικά τις αποφάσεις του και να τις επιβάλλει.

Εξυπακούεται και εννοείται ότι εμείς, ως Ελληνική Λύση, είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτήν την επιδίωξη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement