Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κωνσταντίνα Φράγκου: Δεν πρέπει να στερείται κανένας Έλληνας το αγαθό της Υγείας

Published

on

Η Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας με την «Ελληνική Λύση» Κωνσταντίνα Φράγκου δήλωσε: «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, έλεγε ο σοφός Ιπποκράτης.

Πιστεύω ότι πρωταρχικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ ) το οποίο, εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη δύο παραμέτρους κυρίως: (1) Το μέρος του κρατικού προϋπολογισμού που μπορεί να διατεθεί στην Υγεία και (2) την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και της σημασίας του, που φάνηκε στην πανδημία.
Η Πολιτική Υγείας που προτείνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στηρίζεται σε μια ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ για το ΕΣΥ η οποία εδράζεται στους παρακάτω θεμελιώδεις πυλώνες:
– Την εφαρμογή Προληπτικής Ιατρικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας.
– Την παροχή Ενιαίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
– Την παροχή Δευτεροβάθμιας – Νοσοκομειακής Φροντίδας Υγείας.
– Την Αναδιοργάνωση της Λειτουργίας του ΕΣΥ και τον Έλεγχο των Δαπανών Υγείας.
Παράλληλα, χρειαζόμαστε άμεσες και ρεαλιστικές προτάσεις – λύσεις για την αναδιοργάνωση και την αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΥ, ώστε να σταματήσουν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για να καλύψουν τις κενές θέσεις, να έχουν όλοι πρόσβαση και ίση μεταχείριση στα δημόσια νοσοκομεία και να εξοπλιστούν όλες οι μονάδες υγείας με τα απαραίτητα ιατρο-φαρμακευτικά υλικά. Δεν πρέπει να στερείται κανένας Έλληνας το αγαθό της Υγείας αντίθετα να νιώθει ασφαλής και σίγουρος για το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement