Connect with us

Ελλάδα

Βουλή: Αφού ψηφιστούν τα απαραίτητα νομοθετήματα θα κλείσει για τις διακοπές του Αυγούστου

Published

on

Δεν πρόκειται να μείνει για πολλές ημέρες ανοικτή η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός είναι να ορκιστούν τα νέα μέλη του Σώματος, να ψηφιστούν τα απολύτως απαραίτητα νομοθετήματα και ακολούθως να κλείσει για τις διακοπές του Αυγούστου. Άλλωστε όλα τα κομματικά επιτελεία διένυσαν έναν πολιτικό μαραθώνιο λόγων των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και τα στελέχη τους δεν σταμάτησαν να περιοδεύουν σε περιφέρειες ανά την επικράτεια. Οπότε τώρα αυτό που επιζητούν είναι λίγες ημέρες χαλάρωσης.

Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει μέχρι στιγμής, η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, θα ορκιστεί στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τα αποτελέσματα της κάλπης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή την επόμενη κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Βουλής και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί ακολούθως στο τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, που θα κορυφωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτήν, από την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου. Σε επίπεδο νομοθετημάτων άμεσης προτεραιότητας θα επικυρωθούν σίγουρα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί από την τρέχουσα υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά και ενδεχομένως κάποια σημαντικά νομοσχέδια. Θυμίζουμε για παράδειγμα ότι τον Ιούλιο του 2019 αμέσως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε φέρει προς ψήφιση ως πρώτο σχέδιο νόμου, αυτό που αφορούσε το επιτελικό κράτος (Νόμος 4622/2019, «Επιτελικό κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης»).

Ακολούθως η Βουλή θα κλείσει για τις διακοπές του Αυγούστου προκειμένου να ανοίξει και πάλι μετά τις 20 Αυγούστου, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement