Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Με «σημαία» το έργο μας και το πρόγραμμά μας- Της Ολυμπίας Λόη* 

Published

on

 

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου που θα καθορίσουν το μέλλον μας, καθώς η επόμενη 4ετία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία, για την οικονομία, για την ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Στις 21 Μαΐου, ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την «αναγέννηση» της δημοκρατικής μας παράταξης, αποδεικνύοντας πως το έργο και η διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά ριζωμένα στην εθνική μας συνείδηση και στην καρδιά των Ελλήνων. 

Είναι το κόμμα που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους, προτάσσοντας την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, που έδωσε ελπίδα και προοπτική, που στήριξε τους ευάλωτους πολίτες. Αυτό ακριβώς το έργο, σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιών και τη δυναμική και φρεσκάδα των νέων στελεχών του, μπορεί να πρέπει να αποτελέσουν την «απάντηση» στο δίλημμα όχι της ακυβερνησίας του τόπου, αλλά της ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας της Ν.Δ. 

Αυτός είναι ο πρώτος και καθοριστικός λόγος για να ψηφίσουμε στις 25 Ιουνίου ΠΑΣΟΚ: Να αποκτήσει η χώρα μας μια αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα υψώσει «τείχος» στην κυβερνητική αυθαιρεσία, που θα επιβάλει τον έλεγχο των αποφάσεων επηρεάζοντας το κοινοβουλευτικό έργο με στοχευμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και παρεμβάσεις. Μία ισχυρή αντιπολίτευση που διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα για  όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων, για το ΕΣΥ, για τους νέους και την τρίτη ηλικία, για τους επαγγελματίες, για τους μικρομεσαίους και τους αγρότες.

Επομένως η  ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή για την αναγέννηση και ανασύσταση της δημοκρατικής μας παράταξης, που είναι ο μόνος αυθεντικός και σταθερός εκφραστής του κεντροαριστερού, προοδευτικού τόξου.

Επειδή, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν κάποιοι που τεχνηέντως δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα περί αποχής, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες θα επιλέξουν τις παραλίες, αντί των εκλογικών κέντρων, οφείλουμε να τους δώσουμε απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποχή είναι δύναμη για τους ισχυρούς εις βάρος της Δημοκρατίας. Συνεπώς, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή ενός λαού στις δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο ισχυρός είναι ο λαός, τόσο ισχυρό είναι ο κράτος, τόσο αδύναμοι είναι οι ισχυροί.

Στις 25 Ιουνίου κάνουμε ΜΑΖΙ την αλλαγή ΔΥΝΑΤΗ!

*Η Ολυμπία Λόη είναι αρχιτέκτονας -μηχανικός, Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement