Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: «Αναθεμελίωση» του ΣΥΡΙΖΑ ή «επιστροφή» του ΠΑΣΟΚ;

Published

on

 

 

Οι πολίτες με την ψήφο τους στις 21 Μαΐου δεν επικρότησαν μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την 4ετία που πέρασε, ούτε και απλώς «έκαψαν» την απλή αναλογική. Η μεγάλη πλειοψηφία, απέρριψε ή καταδίκασε την πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όσα το προηγούμενο διάστημα διακήρυσσαν, ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του κόμματος.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό στον ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή. Και αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει… ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικό ύφος και προγραμματικό λόγο, με εντελώς διαφορετική οπτική στην πραγματικότητα.

Με τις κάλπες του Ιουνίου να βρίσκονται πλέον σε… απόσταση αναπνοής, πρέπει να δούμε κατ’ αρχήν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το χρονικό περιθώριο να επιχειρήσει αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Υποθέτοντας όμως ότι η δημοσκοπική εικόνα θα επαληθευτεί και δεν θα έχουμε άλλες μεγάλες εκπλήξεις, στην Κουμουνδούρου θα πρέπει από την επόμενη Δευτέρα να δουλέψουν σκληρά πάνω στην αναθεμελίωση του κόμματος, κάτι που δεν έκαναν τα τελευταία 4 χρόνια.

Βέβαια, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, δεν είναι.. όλα στο «χέρι» του ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Γιατί και το ΠΑΣΟΚ πλέον φιλοδοξεί να επανέλθει σε κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή και κατά συνέπεια, μετά την Κυριακή ξεκινάει και για το ΠΑΣΟΚ μία προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και, ει δυνατόν, για μία «ολική επαναφορά» του πρώην κραταιού κόμματος.

Από τις 26 Ιουνίου λοιπόν, η πολιτική στην Ελλάδα γυρνάει σελίδα, με τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μία ΝΔ που ως ο μόνος κυρίαρχος πολιτικός πόλος αυτή τη στιγμή στη χώρα, θα έχει μπροστά της μία τετραετία για να καταφέρει κάτι μοναδικό στα μεταπολιτευτικά χρονικά: Να διεκδικήσει και τρίτη θητεία ως κόμμα εξουσίας! Το… πάμε μακριά; Ίσως. Αυτά που ζούμε όμως, πραγματικά δείχνουν ότι ξεκίνησε μία «νέα εποχή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement