Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Μην ξεχνάμε το βασικό

Published

on

 

 

Συνήθως οι εκλογές κερδίζονται… στην τσέπη και την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό έχουν δείξει σχεδόν όλες οι αναμετρήσεις στο παρελθόν και αυτό απέδειξαν και οι κάλπες της 21ης Μαΐου, με μία ακόμα προσθήκη: Οι πολίτες επιβράβευσαν μία κυβέρνηση που τήρησε τις δεσμεύσεις της, παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες που βρήκε.

Μειώσεις φόρων μαζί με αυξήσεις κατώτατων μισθών και συντάξεων, αλλά και πιο εύκολη καθημερινότητα του πολίτη μέσω των ψηφιακών συναλλαγών, ήσαν τα κεντρικά στοιχεία της 4ετίας που πέρασε. Και μάλιστα, μέσα στην καταιγίδα μίας ιστορικής πανδημίας που θα δικαιολογούσε ακόμα και κάποια υπαναχώρηση έναντι των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Τέτοια υπαναχώρηση όμως δεν υπήρξε. Οι δεσμεύσεις τηρήθηκαν και οι πολίτες το επιβράβευσαν.

Και αν σε αυτό προσθέσουμε και την εξίσου ανυποχώρητη στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων, την άμυνα στον Έβρο, τα σύνορα που «ξαναστήθηκαν» και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τότε έχουμε το συνολικό «παζλ» που έφερε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Και το αναφέρουμε αυτό γιατί πολύς λόγος έχει γίνει (και από εμάς) για την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τις αδυναμίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικό: Τις εκλογές τις κέρδισε η ΝΔ. Και αυτή είναι μία επιτυχία της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που απλώς έγινε πιο εμφατική λόγω των χτυπητών αδυναμιών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, πέρα από τη μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επί 4 χρόνια, η ΝΔ ποτέ δεν έχασε την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν.

Ευρισκόμενοι ελάχιστα 24ωρα πριν τις δεύτερες κάλπες (ελέω απλής αναλογικής), είναι μάλλον προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αλλάξει το αποτέλεσμα και η άποψη των πολιτών. Όλα δείχνουν πως η ΝΔ θα κερδίσει μία ισχυρή αυτοδυναμία. Γι’ αυτό και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις… άλλες θέσεις. Στον αγώνα μεταξύ «2» και «3» (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), αλλά και στο πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Η πρωτιά μοιάζει αδιαμφισβήτητη. Και δικαίως…

Ροή ειδήσεων

Advertisement