Connect with us

Μαγειρική

Γλώσσες στον φούρνο με μεσογειακή σάλτσα       

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

6 φιλέτα γλώσσας (180-200 γρ. το καθένα)

Για τη μαρινάδα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι, βιολογικής καλλιέργειας κατά προτίμηση

1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό

1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή

Για τη σάλτσα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 πράσο (το πράσινο μέρος μόνο), κομμένο σε ροδέλες

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το φύλλωμα), κομμένα σε ροδέλες

6 φιλέτα αντσούγιας, από κονσέρβα, στραγγισμένα και κομμένα σε κύβους

1 ½ φλιτζ. τσαγιού τομάτες από κονσέρβα, ψιλοκομμένες, με τους χυμούς τους

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Για την κρούστα

4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Αρχικά ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ρηχό ταψί και μαρινάρετε μέσα σε αυτήν τα φιλέτα της γλώσσας, όση ώρα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος, γυρίζετε τακτικά τα φιλέτα για να «βραχούν» και από τις δύο μεριές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, έως ότου μαραθούν, για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις αντσούγιες, τη τομάτα, τη ζάχαρη και την κάππαρη. Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση (8 λεπτά περίπου). Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Περιχύνετε κάθε ένα από τα μαριναρισμένα φιλέτα (έτσι όπως είναι τα υγρά της μαρινάδας) με 2 κουταλιές από τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Πασπαλίζετε, τα φιλέτα γλώσσας, με την τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement