Connect with us

Ελλάδα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων- Ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά από δημοσίευμα για τον εκπρόσωπο Τϋπου, Δημήτρη Μάντζο

Published

on

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο κ. Μάντζος «επιστρατεύτηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο».

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα “Δημοκρατία” ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο», ανέφερε η Κουμουνδούρου στην πρώτη ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε ότι «είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο “σύνδρομο Πάτση” και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες», ανέφερε λίγη ώρα αργότερα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση-απάντηση, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση».

Μάλιστα, από τη Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο «για ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες», αφήνοντας νέα αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όφειλε «να έχει διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε: «Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση», ανέφερε η νέα ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ

Ο κ. Μάντζος – απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ – έκανε λόγο για «μια σύγκριση προκλητική και απαράδεκτη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές», τονίζοντας ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια» και εξήγησε:

«Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι από το 2019 έχει σταματήσει την ενεργό δικηγορία.

«Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια. Το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον Νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει δικηγόρος των οφειλετών. Έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία», συμπλήρωσε.

«Είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, τηλέφωνα, κυνήγι… Δεν έχει καμία σχέση η μία πράξη με την άλλη», απάντησε αναφορικά με τη συσχέτιση της υπόθεσης με εκείνης του Ανδρέα Πάτση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement