Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα (3 μ.μ.) το «αντίο» από τον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών στον Γεράσιμο Μητρέλη

«Έσβησε» νωρίς μια «χρυσή» καρδιά

Published

on

 

 

Η καρδιά του αν και χρυσή, προικισμένη με αρετές, δεν άντεξε και τον πρόδωσε, στα 49 του μόλις χρόνια.

Η αναπάντεχη απώλεια του Γεράσιμου Μητρέλη, ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου “Μείλιχος” στην οδό Νοταρά 118, στην Αγυιά, συγκλόνισε την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Μάκης, όπως τον αποκαλούσαν οι δικοί του άνθρωποι και οι φίλοι, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 μόλις ετών, προχθές αργά τη νύχτα, μετά από πολύμηνο πρόβλημα της υγείας του.

Ήταν άνθρωπος που είχε πείσμα για ζωή, αγαπούσε την οικογένειά του και έκανε όνειρα για το μέλλον, ενώ παράλληλα σχεδίαζε την εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης του βιβλιοπωλείου «Μείλιχος» που διατηρούσε επί σειρά ετών η μητέρα του Αγάπη Μητρέλη.

Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητρέλης ήταν ένας άνθρωπος που είχε αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην πόλη, ήταν ο τελευταίος εκδότης καρτ ποστάλ της Πάτρας, την δεκαετία ‘70.

Ο Μάκης Μητρέλης υπήρξε ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος, τον χαρακτήριζε η πραότητα, η ευγένεια μα πάνω από όλα η καλοσύνη. Υπήρξε αφοσιωμένος σύζυγος για την αγαπημένη του Βασιλική (νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ) με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Μάγια.

Συγγενείς, φίλοι και όλοι όσοι τον γνώριζαν έχουν συγκλονιστεί από την πρόωρη απώλεια, ενώ βαρύτατο το πένθος για την οικογένειά του.

ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ…

Ο πεθερός του, Γεώργιος Γκλαβάς γνωστοποίησε την αναπάντεχη απώλεια του γαμπρό του αναφέροντας τα εξής: «Με θλίψη και οδύνη αναγγέλλω την πρόωρη απώλεια του λατρευτού μας γαμπρού Γεράσιμου Μητρέλη του Κωνσταντίνου και της Αγάπης ηλικίας 49 ετών, ύστερα από περιπέτεια την οποία “κουβαλούσε” στους ώμους του, μαχητικά και με αξιοπρέπεια. Ήταν κι αυτό ένα μήνυμα, μια κατάθεση ψυχής. Παρηγοριά και παρακαταθήκη, για τους αγαπημένους του, τη γλυκιά του μανούλα, τη αγαπημένη του σύντροφο και τα δυο αγγελούδια του, τον Κωνσταντίνο και τη Μάγια – Γεωργία, που τόσο πολύ λάτρευε. Ένας νέος και γλυκύτατος άνθρωπος, με το χαμόγελο πάντα στα χείλη και μια χρυσή καρδιά, που τον έκαναν πολύ αγαπητό στην Πατραϊκή κοινωνία και όχι μόνο. Ένας αγωνιστής της ζωής, με ανήσυχο πνεύμα, που είχε μέσα του το σαράκι να ψάχνει, να διαβάζει και να γράφει. Διεύθυνε με επιτυχία στην Πάτρα, την οικογενειακή επιχείρηση “Βιβλιοπωλείο – εκδόσεις Μείλιχος”. Δυστυχώς όμως: «Άλλαι μεν αι βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Παρά τις φιλότιμες και συγκινητικές προσπάθειες των εξαίρετων ιατρών Νικολάου Κουτσογιάννη, Αγγελικής Γκουζιούτα και Σταμάτη Αδαμοπούλου, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού του Ωνασείου Ιδρύματος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, που τον παρακολουθούσαν τελευταία, δεν απεφεύχθη το μοιραίο…… «Μακαρία η οδός, η πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως». Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Μάκη, στη χορεία των Αγγέλων. Θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας και σου υπόσχομαι ότι θα είμαστε, όπως πάντα, μαζί με την οικογένειά σου, συνεχίζοντας τις προσπάθειες, για όσα εσύ είχες ονειρευτεί και δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις».

 

 

EΝΘΕΟΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Μάκη θα πουν συγγενείς και φίλοι σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών, όπου και με πόνο ψυχής θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Αντί στεφάνων τα χρήματα θα δοθούν στον Σύλλογο “Φλόγα”.

Η «Γ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος με τον οποίο στο παρελθόν είχε συνεργαστεί καθώς ο ίδιος επιμελείτο τη στήλη βιβλιοπαρουσιάσεων. Ήταν λάτρης των βιβλίων και της φιλαναγνωσίας και η καλλιέργεια του πνεύματος μαζί με τα ψυχικά του χαρίσματα τον έκαναν να ξεχωρίζει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement