Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αυτοδιοικητική… ζέστη τον φετινό Ιούλιο

Published

on

 

 

Με τη νέα κυβέρνηση να ξεκινάει τη θητεία και το έργο της, φεύγουμε σιγά-σιγά από το προεκλογικό κλίμα των εθνικών εκλογών που αυτή τη φορά κράτησε παραπάνω ελέω της απλής αναλογικής και των διπλών εκλογών και περνάμε σιγά-σιγά στην προεκλογική αυτοδιοικητική σφαίρα.

Άλλωστε, πάρα πολλοί ήσαν αυτοί που περίμεναν να ολοκληρωθούν οι εθνικές εκλογές προκειμένου να αρχίσουν να καταστρώνουν (ή και να αποκαλύπτουν) τα σχέδιά τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και μπορεί μεν, στην παρούσα φάση να μπαίνουμε πλέον για τα καλά στην περίοδο της θερινής ραστώνης κατά την οποία ο μέσος Έλληνας απλώς αισθάνεται την ανάγκη να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί, πλην όμως, είναι βέβαιο πως και οι υποψήφιοι δεν θα περιμένουν τον Σεπτέμβριο για να ετοιμαστούν, για τις κάλπες που – θυμίζουμε – είναι στις 8 Οκτωβρίου.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες, μέχρι και το τέλος Ιουλίου (ο Αύγουστος παραδοσιακά ανήκει στα «μπάνια του λαού») θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Θα αποκαλυφθούν υποψηφιότητες, θα ξεδιπλωθούν σκέψεις και στρατηγικές. Ίσως θα έχουμε και τις πρώτες προεκλογικές «βολές».

Και όπως πάντα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν διπλό χαρακτήρα. Δηλαδή, αναμφίβολα έχουν τοπικό χρώμα και διαφέρουν από τις εθνικές εκλογές, από την άλλη όμως, η κεντρική πολιτική σκηνή πάντοτε παίζει τον δικό της ρόλο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους.

Και κάπου εδώ, η άποψη που κατέθεσε χθες ο Διονύσης Τεμπονέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», σύμφωνα με την οποία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμπράξουν προκειμένου να μην επιτραπεί στη ΝΔ «να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα» δείχνει ότι το κεντρικό πολιτικό «παιχνίδι» με φόντο την αυτοδιοίκηση αρχίζει να ζεσταίνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και θα προσπαθήσει να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, θα θελήσει να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα αξιοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μία ακόμα ευκαιρία για να δείξει ότι «επιστρέφει»; Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε…

Ροή ειδήσεων

Advertisement