Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “μπλόκο” της νόθευσης βενζίνης στην Πάτρα- Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ από ναρκωτικά μέχρι μετρητά

Published

on

Λαθραία ποτά και τσιγάρα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ενεργειακά προϊόντα, παραποιημένα είδη και αρκετά ρευστά διαθέσιμα, εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες σε εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους, το πρώτο τετράμηνο του 2023 σε όλη τη χώρα ενώ επιτυχημένη επιχείρηση στήθηκε και στην Πάτρα.

Ενδεικτικά, παρατίθενται σημαντικές περιπτώσεις κατασχέσεων-δεσμεύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις Τελωνειακές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και αφορούν το πρώτο τετράμηνο του 2023:

Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα, εντόπισαν και δέσμευσαν 500.000 λίτρα διαλυτών νόθευσης βενζίνης.

Το κύκλωμα επεδίωξε παράνομη εισαγωγή 15 βυτίων με διαλύτες νόθευσης βενζίνης, μέσω της θαλάσσιας οδού Τεργέστης – Πάτρας, προκειμένου να διανεμηθούν στη συνέχεια σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων στην επικράτεια. Η αξία των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων υπερβαίνει τα 550.000 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement