Connect with us

Ελλάδα

“Ο Τσίπρας ούτε κοψίδια θα τρώει, ούτε διαλέξεις θα κάνει”

Published

on

*«Και τώρα τι κάνουμε;» ρωτήσαμε πρωτοκλασάτο στέλεχος, λίγες ώρες μετά το «αντίο» του Αλέξη και πήραμε την απάντηση: «Αυτό θα σε ρώταγα κι εγώ. Και τώρα, τι κάνουμε;».

Να ρίξουμε τα χαρτιά ή να κοιτάξουμε στο φλιτζάνι του καφέ για το ποιος ή ποια θα διαδεχτεί τον Τσίπρα; Όχι βέβαια, αφού θα τρέχουν καλοκαιριάτικα να βγάλουν τον επόμενο ή την επόμενη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

-Και ναι μεν αρχηγό θα έχουν, Τσίπρα δεν θα έχουν. Αυτό θα είναι το μεγάλο τους πρόβλημα που θα το βρουν μπροστά τους.
Κι επειδή ακούγονται διάφορα ονόματα, θα αρκεστούμε να σημειώσουμε ότι καμία και κανένας δεν έχει το ειδικό βάρος του Αλέξη. Ας μην γελιόμαστε.

-«Ναι, αλλά θυμήσου τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν ο Αλέκος Αλαβάνος τον πρότεινε (τον Τσίπρα) για την ηγεσία», μάς είπε πρώην βουλευτής, παραπέμποντάς μας, εμμέσως πλην σαφώς, στη ρήση του Ντε Γκολ ότι «τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους».

Και μας είπε με νόημα ότι ο Τσίπρας ούτε θα τρώει κοψίδια ούτε θα δίνει διαλέξεις επί πληρωμή, καθώς είναι από άλλη πολιτική πάστα, φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα και με ευρωπαϊκή προοπτική. Καμία αντίρρηση, αρκεί να στρώσει τα αγγλικά του και να μάθει καμιά γλώσσα παραπάνω.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement