Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τουριστική απογείωση με δίκτυο υδροπλάνων

Η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Πάτρας ώστε να γίνει δημοφιλής προορισμός μιλώντας στην ημερίδα της «Γ»

Published

on

 

Στις δυνατότητες της Πάτρας να εξελιχθεί σε εμβληματικό διεθνές τοπόσημο για citybreak, σε όλες τις μορφές τουρισμού, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας την ημερίδα που διοργάνωσε η «Γ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το απόγευμα της περ. Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

Η κυρία Γκερέκου επισήμανε πως λόγω της ιστορίας και της παράδοσης της Πάτρας, επιβάλλεται οι φορείς με συνέργειες και συνεργασίες να καταθέσουν προτάσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά την καμπάνια για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έρχεται η σειρά του Ηρακλείου και της Πάτρας να συμπεριληφθούν σε καμπάνια του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να γίνουν δημοφιλείς προορισμοί.

Σημείωσε, επίσης πως «προϋπόθεση για να κατακτήσει τη θέση που αξίζει η Πάτρα είναι να κερδίσει πρώτα το μεγάλο στοίχημα της βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης».

Ακόμη ανακοίνωσε πως ο ΕΟΤ έχει ήδη προγραμματίσει τη νέα καμπάνια για το City Break για το Ηράκλειο και αμέσως μετά για την Πάτρα υπογραμμίζοντας πως το «μυστικό χαρτί της Πάτρας είναι ότι θα πρέπει να αναζητήσει κανείς την κρυμμένη γοητεία της» καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν για να έχουν ένα δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο Οργανισμός ήδη προβάλει μέσω της ιστοσελίδας του, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σταθερά την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, επιμένοντας «σε σταθερές συνεργασίες για καλύτερα αποτελέσματα».

Επίσης, αναφέρθηκε σε εμβληματικά σημεία της πόλης, όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Καρναβάλι, επισημαίνοντας ακόμη τα διάσημα τοπικά προϊόντα, όπως η τεντούρα, την οινοπαραγωγική παράδοση με την εμβληματική Αχάια Κλάους στο επίκεντρο, το πολιτιστικό και θρησκευτικό απόθεμα κ.ά.

Η κυρία Γκερέκου μίλησε, επίσης, με κολακευτικά λόγια για το Πανεπιστήμιο και τις δράσεις που αναλαμβάνει και υλοποιεί, ενώ κατέληξε με την επισήμανση ότι «η απογείωση του τουρισμού θα επιτευχθεί με ένα σύγχρονο δίκτυο υδροπλάνων, που θα συνδέει δεκάδες περιοχές της χώρας».

 

Φ. Ζαΐμης: «Εφικτός στόχος η Πάτρα να καταστεί τουριστικός προορισμός πόλης»

«Η Πάτρα ως σημαντικός προορισμός τουρισμού πόλης είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος καθότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ή τουλάχιστον θα τις διαθέτει σύντομα ήτοι αξιοθέατα εντός κι εκτός της πόλης, ποικιλία εστίασης και ξενοδοχεία πόλης διαφόρων κατηγοριών, πρόσβαση μέσω διαφόρων μέσων και κατευθύνσεων και βέβαια ένα ανθρώπινο και φιλικό περιβάλλον» τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. Σημείωσε δε πως «οφείλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό πόλεων (Citybreak) και να καταστήσουμε την Πάτρα πόλο έλξης τουριστών αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. H περιοχή μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους δημοφιλείς αστικούς προορισμούς που ήδη έχουν προωθήσει αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού».

 

Ν. Κοροβέσης: «5 εκατ. ευρώ για την επόμενη 3ετία από το ΕΣΠΑ»

Στο σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί την τελευταία 4ετία στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης. Αναφέρθηκε στα κονδύλια ύψους 4 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ που εξασφαλίστηκαν κάνοντας τα πρώτα βήματα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας, η οποία ήταν ανύπαρκτη και ανακοίνωσε πως σύντομα θα ανακοινωθεί η εξασφάλιση άλλων 5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την επόμενη τριετία. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση της Ολυμπιακής Γης, του Ολυμπιακού πρωινού όπου πάνω από 55 επιχειρήσεις το έχουν υιοθετήσει, ενώ φέτος έρχονται 15.000 επισκέπτες από το Τελ Αβίβ. Αναφέρθηκε στην μελέτη που εκπονείται για τη διασύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο και με τον σιδηρόδρομο.

 

Κ. Πελετίδης: «Οι παρεμβάσεις που γίνονται για μια πόλη ελκυστική»

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η δημοτική αρχή βλέπει τους επισκέπτες της Πάτρας από άλλη οπτική, για να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της, με τις ομορφιές, το βουνό και τη θάλασσα, με τους κατοίκους και την καθημερινότητα. «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ή είναι σε εξέλιξη μια σειρά έργα και παρεμβάσεις που συμβάλουν σ’ αυτό το στόχο και καθιστούν την Πάτρα πιο λειτουργική και όμορφη, πιο ελκυστική για τους επισκέπτες», τόνισε. Κομβικό στοιχείο της «μεταμόρφωσης» αυτής, σύμφωνα με τον κ. Πελετίδη, είναι η αλλαγή στο παραλιακό μέτωπο, μέρος της οποίας ήδη έχει υλοποιηθεί και φυσικά έπεται και συνέχεια. Μετά το Νότιο Πάρκο, το Έλος της Αγυιάς έχει αναδειχτεί σε πόλο έλξης, εικόνες του ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια, η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου θα συμπληρωθεί, με τα έργα στο παραλιακό μέτωπο από την Αγίου Νικολάου έως τον Διακονιάρη και από τον ποταμό Μείλιχο έως το κολυμβητήριο. Η ανάπλαση του κολυμβητηρίου και των αθλητικών χώρων γύρω του, η δημιουργία της θεατρικής σκηνής στο camping, η μετατροπή της Μαρίνας σε τουριστική, σύγχρονη, έχουν ξεκινήσει. Όλα αλλάζουν προς το καλύτερο. Η υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι, η δημιουργία στην επιφάνεια του γραμμικού πάρκου, του ποδηλατοδρόμου, η λειτουργία του προαστιακού, επίσης θα συμβάλουν στην αλλαγή της Πάτρας, ενώ τόνισε ότι το ιστορικό κέντρο αναβαθμίζεται, με την ανάπλαση της Άνω Πόλης και τα έργα στην Κάτω Πόλη.

Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια, η Πάτρα έχει γίνει αθλητικός προορισμός, που προσελκύει προπονητές, ομάδες, μεμονωμένους αθλητές, που επιλέγουν να κάνουν την προετοιμασία τους εδώ, με την αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η σοβαρή ανάπτυξη των πολιτιστικών δράσεων, των δράσεων του Καρναβαλιού, του Καραγκιόζη, που λαμβάνουν χώρα όλο τον χρόνο στα Παλαιά Σφαγεία, την ανάπλαση του Λαδόπουλου που ανοίγουν πρωτόγνωρους δρόμους για τους Πατρινούς και τους επισκέπτες της πόλης.

 

 

 

Κ. Σβόλης: «Απαραίτητη η θέσπιση Αντιδημαρχίας Τουρισμού»

O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κωνσταντίνος Σβόλης, αφού επεσήμανε ότι η πόλη έχει μηδαμινό τουριστικό αποτύπωμα, ανέφερε ότι η δημοτική παράταξή του προσδοκά σε παρεμβάσεις τουριστικής ανάπτυξης που θα ενισχύσει την εστίαση, θα στηρίξει τους ξενοδόχους και θα βοηθήσει γενικότερα την τοπική κοινωνία.

«Θα αναζητήσουμε τον τουρισμό αναψυχής, τον τουρισμό κρουαζιέρας, θα στηρίξουμε τη δημιουργία μαρίνας για τα σκάφη αναψυχής, θα είμαστε αρωγός στην Εκκλησία για θρησκευτικό τουρισμό, θα συνδράμουμε το Πανεπιστήμιό μας για διεξαγωγή πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων και γενικότερα θα υποστηρίξουμε κάθε μορφής τουρισμό», ανέφερε ο κ. Σβόλης και πρόσθεσε: «Απαραίτητη η ευκολία προσέγγισης της πόλης μας, κυρίως από το αεροδρόμιο του Αράξου που θα πρέπει να αναβαθμισθεί και να γίνει το αεροδρόμιο της πόλης. Αναπτυξιακή ώθηση θα δώσουν η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, η έλευση του τρένου αλλά και η δημιουργία υδατοδρομίου.

Για την παράταξή μας θεωρείται απαραίτητη η θέσπιση Αντιδημαρχίας Τουρισμού που απουσιάζει από την πόλη μας. Κάποιοι έχουν ιδεολογικές παρωπίδες και έχουν άλλη άποψη για το τι σημαίνει τουρισμός και ανάπτυξη».

 

Π. Ψωμάς: «Έχουμε ανάγκη για τουρισμό ολοχρονίς»

Ο επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ» και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς σημείωσε ότι «την πόλη την έχουμε, αλλά δεν έχουμε τουρισμό και αυτή είναι μια στενάχωρη πτυχή, όμως υπάρχει και η ρεαλιστική διαπίστωση ότι έχουμε όλα τα στοιχεία για να καταστεί CityBreak». Τόνισε χαρακτηριστικά ότι με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν δυνητικά να φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και να αξιοποιηθούν όλες οι εναλλακτικές θεματικές ενότητες τουρισμού. «Η πόλη χρειάζεται πρωτοβουλία από τον Δήμο έτσι ώστε μέσω μιας ιστοσελίδας να προβάλουμε τις επιλογές της πόλης και να προσελκύσουμε τους Αθηναίους σε πρώτη φάση. Θεωρούμε ότι σε ετήσια βάση πρέπει να φιλοξενούμε το 20% όσων διαμένουν στην Αθήνα που βρίσκονται στην πόλη μας. Χρειαζόμαστε την μαρίνα, το αεροδρόμιο του Αράξου και άλλες υποδομές» ανέφερε, ανακοινώνοντας επίσης ότι το «σπιράλ» θα εξαγγείλει την αντιδημαρχία Τουρισμού ως μια καλά δομημένη πρόταση.

 

Β. Αϊβαλής: «Απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία», υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ, Βασίλης Αϊβαλής επεσήμανε ότι «το citybreak δίνει πνοή για τα αστικά κέντρα και ανάσα στις τοπικές αγορές και μπορεί να καταστεί ένας από τους βασικούς τροφοδότες της οικονομίας». Τόνισε πως πρόκειται για μια διεθνή τάση και αφορά ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίζουν βαθύτερα την πόλη και πρέπει να συνδυαστεί με αντίστοιχες δράσεις είτε από τη δημοτική αρχή είτε από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ωστόσο, καυτηρίασε την έλλειψη υποδομών (όπως ξενοδοχεία υψηλής βαθμίδας, καταστήματα) και τόνισε πως είναι αναγκαία η δημιουργία αντιδημαρχίας Τουρισμού. Πρότεινε, επίσης, ως αναγκαίο ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που θα προκύψει μέσα από διαβούλευση από τους φορείς της πόλης για να πρωτοστατήσει η Πάτρα σε αυτόν τον τομέα, τονίζοντας πως ο τουρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα.

 

 

Πάνος Λούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Γέφυρας Α.Ε.: «Μοχλός τουριστικής ανάπτυξης η Γέφυρα»

Στη δυναμική της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου η Πάτρα να καταστεί προορισμός πόλης και μοχλός τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γέφυρας Α.Ε. Πάνος Λούκας, παρουσιάζοντας τη φιλοσοφία, τον σχεδιασμό και τις στοχεύσεις της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

«Ως εταιρεία της VINCI Highways εργαζόμαστε για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους χρήστες της Γέφυρας συμβάλλοντας στην στήριξη του τουρισμού και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η Γέφυρα στα 20 χρόνια λειτουργίας της έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσέλκυση τουριστών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Μίλησε για τα έργα συνεχούς αναβάθμισης της λειτουργίας της που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες, για την Γέφυρα ως προορισμό εφόσον στο Εκθεσιακό της Κέντρο το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2006 υποδέχεται κάθε χρόνο 7.000 – 10.000 επισκέπτες ενώ το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμισή του και ψηφιακά, παράλληλα με τον προγραμματισμό για προβολή της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τέλος, τόνισε πως τα εκπτωτικά προϊόντα της εταιρείας, ενισχύουν την επισκεψιμότητα τοπικών πόλων έλξης και στις δύο πλευρές. «Στη ΓΕΦΥΡΑ, ως εταιρεία της VINCI Highways έχουμε πρωταρχικό στόχο τη συμβολή στην θετική κινητικότητα (positivemobility), στον οποίο αφιερώνουμε την καθημερινή μας προσπάθεια για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους χρήστες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τουριστική προβολή της περιοχής και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών στις δύο πλευρές του Στενού» κατέληξε ο κ. Λούκας.

 

Αλεξία Παναγιωτοπούλου: Στην 8η θέση παγκοσμίως η Αθήνα σε προσέλκυση συνεδρίων!

Την αναγκαιότητα ολιστικής προσέγγισης διαχείρισης προορισμού υπογράμμισε η Head Of Strategy της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αλεξία Παναγιωτοπούλου, τονίζοντας πως το 2022 η Αθήνα βρέθηκε στην 8η θέση στην Ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων βάσει του ICCA Annual Report 2022.

«Η Αθήνα αποτελεί κορυφαίο βιώσιμο, προσβάσιμο και ποιοτικό τουριστικό και συνεδριακό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» τόνισε και παρουσίασε τις στρατηγικές προτεραιότητας σημειώνοντας πως η ΕΑΤΑ είναι ο πρώτος Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού στην Ελλάδα με αντικείμενο τη διαχείριση και τη δυναμική προώθηση μίας πόλης. «Αναπτύσσουμε μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση προορισμού, όπου μέσα από τον τουρισμό επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη που προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και είναι φιλική στους κατοίκους και επισκέπτες», ανέφερε.

Ως προς τις στρατηγικές που έχουν υιοθετήσει τόνισε: «Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της Αθήνας σε μία πόλη που προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και είναι φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες. Αναγνωρίζουμε την αξία του τουρισμού και της τουριστικής οικονομίας για την τοπική οικονομία και τη στρατηγική ανάπτυξη, ενισχύοντας τη διασύνδεσή τους. Χτίζουμε έναν ασφαλή, προσβάσιμο και βιώσιμο προορισμό για όλους, με ενιαία πρόσβαση σε ένα ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης, κοινωνική προστασία και ισότητα ευκαιριών. Προωθούμε την προσέλκυση επενδύσεων και εξειδικευμένων στελεχών στην Αθήνα». Επίσης, περιέγραψε τις εξειδικευμένες ενέργειες προώθησης και προβολής του προορισμού Αθήνα και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Πάτρα τις διαθέτει για να μετατραπεί σε πόλος έλξης για αστικό τουρισμό αρκεί να γίνει σωστός σχεδιασμός.

 

 

Ελένη Παράσχη: «Πρόταση για δημιουργία κόμβου καινοτομίας Smart Tourism στην Περιφέρεια»

 

«Το City Break αποτελεί μια νέα, δυναμικά ανερχόμενη τάση στον τουρισμό» τόνισε η δρ. Ελένη Παράσχη από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων και Προβλέψεων στον Τουρισμό και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας.

Όπως τόνισε, πρόκειται για μια συμπαθητική πόλη-συνυφασμένη με το καρναβάλι, διαθέτει υψηλό επίπεδο κουλτούρας φιλοξενίας, αίσθηση φιλικότητας και ασφάλειας για τον επισκέπτη, έχει διαχειρίσιμο μέγεθος (το κέντρο είναι βατό με τα πόδια), χαμηλές τιμές, με γεωγραφική θέση που συνδυάζει παραλίες, βουνό και άλλες πόλεις Καλάβρυτα, Ναύπακτο, Ολυμπία, Μεσολόγγι, έχει εύκολη πρόσβαση μέσω Ιόνιας-Εγνατίας οδού, Ολυμπίας οδού, τα φημισμένα οινοποιεία και καλή αγορά-προορισμός shopping.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως έχουμε αδυναμίες, όπως απουσία φορέα διαχείρισης τουριστικού προϊόντος, έλλειψη σημείων πληροφόρησης τουριστών, ελλιπή προβολή της Πάτρας ως προορισμού city break, αισθητική αστικού τοπίου (εικόνα εγκατάλειψης σε πολλά σημεία), Bottleneck στην Πατρών-Πύργου, υποαξιοποίηση αεροδρομίου Αράξου σε charter πτήσεις και υπερβολική έμφαση σε φοιτητές για τόνωση της οικονομίας της πόλης.

Πρότεινε τέλος τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας Smart Tourism για την οργάνωση και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων, των φορέων και των ακαδημαϊκών δομών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών για την ανάπτυξη και εφαρμογή «ευφυών» τουριστικών μοντέλων με σκοπό την εξέλιξη των υφιστάμενων τουριστικών προορισμών σε ευφυείς τουριστικούς προορισμούς με αφετηρία τις χωρικές ενότητες της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Τ. Γιατράς: «Δυναμικός πόλος τα καταστήματα εστίασης»

Ο πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), Αναστάσιος Γιατράς επικεντρώθηκε στον ρόλο της εστίασης (των 4.000 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) στην προσέλκυση επισκεπτών τονίζοντας πως ο τζίρος της τοπικής οικονομίας ενισχύεται τόσο από το καρναβάλι όσο και από εορταστικές περιόδους καθώς η Πάτρα αναδεικνύεται ως προορισμός για City Break. Σημείωσε πως στην εποχή που η ψηφιακή μετάβαση είναι ραγδαία θα πρέπει να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της πόλης και να προχωρήσουν γρήγορα οι υποδομές που χρειάζονται προκειμένου να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την πόλη.

 

Π. Βρυώνης: Προτάσεις  βελτίωσης της πόλης

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Πάτρας Παναγιώτης Βρυώνης υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πάτρας μαζί με την ολοκλήρωση των υποδομών της περιοχής.

Κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις βελτίωσης της πόλης:

  • Ενιαίος τουριστικός φορέας
  • Πληροφόρηση κατοίκων
  • Ευκολότερη και οικονομική πρόσβαση στην Πάτρα, σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Ριζική ανάπλαση της εικόνας, ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος της πόλης
  • Εκμετάλλευση του παλαιού λιμένα -Ανακατασκευή της μαρίνας – Ανάπλαση, καθαρισμός και εύκολη πρόσβαση στην πλαζ της πόλης
  • Ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός, δημιουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων
  • Αξιοποίηση, ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης
  • Ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός, δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Προώθηση και διαφήμιση, σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία της πόλης.

 

Θ. Μπάκας: «Χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα»

Την αναγκαιότητα η Πάτρα να μετατραπεί σε City Break και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική οικονομία τόνισε ο οικονομικός αναλυτής, MSc Real Estate Investment Finance, Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκας μέσω της ώθησης για δημιουργία νέων επενδύσεων και αξιοποίησης των ακινήτων στον τομέα της φιλοξενίας φέρνοντας το παράδειγμα των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας. «Δεν έχουμε αξιοποιήσει τον βραχίονα του Πανεπιστημίου Πατρών ούτε τις σχολικές εκδρομές, ούτε τον συνεδριακό τουρισμό» υπογράμμισε καταδεικνύοντας τις αδυναμίες που υπάρχουν.

Και συμπλήρωσε πως ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν γίνουν τα έργα υποδομής με κυρίαρχο την αναβάθμιση του Αράξου και τη διασύνδεσή του με τον οδικό άξονα της Πατρών-Πύργου, αν δεν γίνουν επενδύσεις σε πεντάστερα ξενοδοχεία ώστε να έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα Έλληνες και ξένοι επισκέπτες.

«Η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει προορισμό πόλης, αλλά χρειάζεται δουλειά από όλους τους φορείς και στοχευμένες στρατηγικές», κατέληξε.

 

 

 

Ν. Παππάς: «Τα ξενοδοχεία, οι δυναμικοί πρεσβευτές μας»

Δυναμικούς πρεσβευτές για την Πάτρα αποτελούν τα ξενοδοχεία της σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής του My Way Hotel, Νικόλαος Παππάς, εστιάζοντας στην σημασία που έχουν οι ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες στον ξενοδοχειακό κλάδο για να υποστηριχθεί μια τέτοια προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Πάτρας ως τουριστικό προορισμό, είναι το δυναμικό story telling του ξενοδόχου. Είναι το ατού του να πείσει τον επισκέπτη να παραμείνει περισσότερο. Είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα να πείσει τον επισκέπτη να γίνει επαναλαμβανόμενος στην πόλη μας. Είναι το συστατικό που μεγιστοποιεί το αίσθημα ικανοποίησης των επισκεπτών από την συνολική εμπειρία». Έδωσε επίσης, ιδιαίτερη σημασία στους παρακάτω παράγοντες: «Η ευχάριστη διαμονή ταυτίζεται με την άνεση που θα λάβει ο πελάτης από τα καταλύματα που θα επιλέξει. Το ξενοδοχειακό δωμάτιο και ο εξοπλισμός ύπνου. Το ξενοδοχείο και η καθαριότητα-υγιεινή των χώρων του. Το εκπαιδευμένο-φιλόξενο προσωπικό. Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες και οι αυτοματισμοί προς τον πελάτη. Η σωστή καθοδήγηση των πελατών στον προορισμό και τα πλεονεκτήματά του».

 

Παρουσίες

Την ημερίδα -την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος της «Γ» Μαρία Σπ. Ορφανού- παρακολούθησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Γιώργος Κυριακόπουλος, o αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του τέως υφυπουργού Εξωτερικών Α. Κατσανιώτη Ηλίας Γκοτσόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Ελλάδας Άννα Μαστοράκου, Δημήτρης Μπαρμπούνης, Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος, Χάρης Τσίτσικας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Τμήμα Δυτικής Ελλάδος Τάσος Φάκος, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του τεχνικού, επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου της περιοχής και πολίτες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement