Connect with us

Υγεία

5 πράγματα που μπορεί να κάνετε καθημερινά αλλά εκνευρίζουν τη γάτα σας

Published

on

Όσοι έχουν γάτες μιλούν συχνά για τις ιδιοτροπίες τους. Πως συνέχεια κάνουν πράγματα του κεφαλιού τους, πράγματα που τους απαγορεύουμε και ότι οι παραξενιές τους είναι αμέτρητες. Με άλλα λόγια ότι οι γάτες τους κάνουν το δικό τους, ο κόσμος να χαλάσει.

Έχετε αλήθεια αναρωτηθεί τι θα έλεγαν οι γάτες στις δικές τους παρέες για εσάς; Ακριβώς τα ίδια. Ότι κάνουμε ό,τι θέλουμε και όταν το θέλουμε. Και ότι επιμένουμε να τους κάνουμε πράγματα που εκείνες μισούν.

Δείτε 5 βασικά-που όλοι λίγο πολύ κάνουμε- και προσπαθήστε να μην τα κάνετε:

1. Τις χαϊδεύετε εκεί που δεν θέλουν

Αν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες, σε γενικές γραμμές στις γάτες δεν αρέσει το τρίψιμο της κοιλιάς τους. Οι γάτες είναι από τα ζώα που είναι και θηρευτές και θηράματα λόγω του μικρού μεγέθους τους. Το στομάχι τους έχει τα πιο ζωτικά και ευαίσθητα όργανά τους, τα οποία ενστικτωδώς πάνε να προστατέψουν. Για αυτό το λόγο μπορεί να αντιδράσουν επιθετικά στο άγγιγμα αυτής της περιοχής. Τι να κάνουμε; Είναι γραμμένο στο DNA τους.

Αν εσείς επιμείνετε, πολύ πιθανό να νιώσουν στρες και φόβο και να αρχίσουν να κουνάνε την ουρά τους ή να έχουν διεσταλμένα τα μάτια τους μάτια (τα μάτια τους φαίνονται πιο μαύρα) ή να αρχίσουν να γρυλίζουν κατά τη διάρκεια του χαϊδέματος. Οι γάτες, να ξέρετε, προτιμούν τα τριψίματα γύρω από το κεφάλι και το λαιμό τους, ενώ σε μερικές αρέσουν τα μακρά χάδια στην πλάτη τους που καταλήγουν στη βάση της ουράς.

2. Κάνετε διάφορες αλλαγές

Οι γάτες λατρεύουν τη ρουτίνα και δεν τους αρέσουν με τίποτα οι αλλαγές και οι εκπλήξεις. Θέλουν τα ίδια και τα ίδια. Τους αρέσει το ίδιο φαγητό, οι ίδιες λιχουδιές, οι ίδιοι άνθρωποι και τα ίδια ζώα στο περιβάλλον τους. Για αυτό και ορισμένες μπορεί να αγχωθούν πολύ όταν έχετε επισκέπτες στο σπίτι σας ή κατά τη διάρκεια ανακαίνισης, ή όταν αλλάζετε την τροφή τους, την άμμο τους, ακόμα και τις θέσεις των κουτιών τους κ.λπ. Γενικά όταν ταράζετε την καθημερινότητά τους. Για αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε τη ρουτίνα τους.

3. Τις κάνετε μπάνιο

Οι περισσότερες γάτες μισούν το νερό και στρεσάρονται απίστευτα όταν προσπαθούμε να τις κάνουμε μπάνιο. Πολλές ουρλιάζουν, μας γρατζουνούν, εκσφενδονίζονται και τρέχουν σαν παλαβές μέσα στο σπίτι. Δεν θέλουν με τίποτα το νερό πάνω στην πολύτιμη γούνα τους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει να επιμένετε. Γιατί μπορεί αυτό να εξελιχθεί σε δυσάρεστη εμπειρία τόσο για εκείνες όσο και για εσάς. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε μια ωραία ειδική βούρτσα και να τις καλλωπίζετε συχνά. Έτσι και οι περιττές τρίχες θα φεύγουν και ένα ωραίο μασαζάκι, το οποίο λατρεύουν, θα τους κάνετε.

4. Δεν καθαρίζετε την αμμοδόχο τους όσο πρέπει

Το ότι μια γάτα σκάβει πολύ και κρύβει τις ακαθαρσίες της αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά την τουαλέτα της. Γιατί για εσάς μπορεί η καθημερινή καθαριότητα να σας φαίνεται περιττή ή βαρετή, όμως η γάτα σας έχει άλλη γνώμη. Η μύτη της γάτας είναι 14 φορές ισχυρότερη από τη δική μας. Αν εσείς δεν μυρίζετε κάτι, η γάτα σας το μυρίζει. Και ενοχλείται πολύ από αυτό. Οι γάτες, ως γνωστόν, είναι από τα πιο καθαρά ζώα. Αν τη δείτε λοιπόν να κάνει την ανάγκη της ξαφνικά έξω από την αμμοδόχο της, μάλλον κάτι θέλει να σας πει.

5. Τσακώνεστε ή βάζετε δυνατά μουσική

Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να φρικάρετε μια γάτα από το να της βάλετε τέρμα μουσική ή να αρχίσετε να τσιρίζετε. Κάποιες γάτες είναι πολύ ευαίσθητες στους θορύβους. Αστραπές, κεραυνοί, πυροτεχνήματα και δυνατή μουσική τις τρελαίνει, τις αγριεύει. Υπάρχουν δε κάποιες που στις φωνές γίνονται επιθετικές. Αν έχετε μια τέτοια γατούλα, σεβαστείτε τη. Μην τσακώνεστε συνέχεια με το σύντροφό σας ή τους γονείς σας και μη βάζετε τέρμα μουσική όσο και αν αυτό σας αρέσει. Γενικά να μη λειτουργείτε μέσα στο σπίτι σαν να μένετε μόνοι σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement