Connect with us

Ελλάδα

ΝΑΤΟ: Σύντομη συνάντηση Δένδια-Ερντογάν στο Βίλνιους

Published

on

Σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Τρίτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση έγινε έξω από την αίθουσα όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει στον υπουργό Άμυνας τα συγχαρητήριά του για την εκλογική νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη 12/7 θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Στη συνομιλία Δένδια – Ερντογάν στο Βίλνιους αναφέρθηκε και ο τουρκικός ενημερωτικός ισότοπος Mavi Vatan (Γαλάζια Πατρίδα)

 

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό ‘Αμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροσέτο.

“Συζητήσαμε για το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την κοινή θέλησή μας για την περαιτέρω ενίσχυσή της και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας. Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία μας για προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή”, έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο κ. Δένδιας.

Περαιτέρω γνωστοποίησε ότι στη σύνοδο της Συμμαχίας στο Βίλνιους είχε συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis και της Νορβηγίας κα Anniken Huitfeldt.

Ροή ειδήσεων

Advertisement