Connect with us

Ελλάδα

Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις Κυκλάδες – Δείτε παραδείγματα για οικογένεια με δύο παιδιά και ΙΧ

Published

on

Απαγορευτικό μοιάζει το ταξίδι στα ελληνικά νησιά για μια οικογένεια, αφού σύμφωνα με τις τιμές-«φωτιά» των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων οι οποίες μάλιστα έχουν προκαλέσει και την αντίδραση της κυβέρνησης, γονείς με δυο παιδιά συν το αυτοκίνητο τους, καλούνται να πληρώσουν μια «περιουσία» για τις φετινές τους διακοπές.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» αν και το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί φέτος έως και 45,5% σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν ίδιες με τις περυσινές – είχαν αυξηθεί 34% κατά μέσο όρο. Ο παραδοσιακός καλοκαιρινός τρόπος διακοπών σε νησί για την ελληνική οικογένεια έχει αρχίσει και γίνεται πολυτέλεια, καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Πολλοί δε ψάχνουν προσφορές ακόμα από αεροπορικές εταιρείες για να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί.Μάλιστα για αυτόν τον λόγο το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και των ακτοπλόων.

Την ίδια ώρα ωστόσο παραμένει δυσβάσταχτο το κόστος μετακίνησης προς τα νησιά αλλά και μεταξύ αυτών για μία οικογένεια με δύο παιδιά και ένα αυτοκίνητο.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα:

Πειραιάς – Τήνος

Αν η οικογένεια αποφασίσει να ταξιδέψει στις 12 Ιουλίου στην Τήνο από τον Πειραιά, καλείται να πληρώσει για τα ατομικά της εισιτήρια 275,60 ευρώ και για το αυτοκίνητο 127,70 ευρώ με το σύνολο ποσό, μόνο για την απλή μετάβαση, να ανέρχεται στα 403,30 ευρώ. Αν τα εισιτήρια του ίδιου ταξιδιού κοπούν στο ακτοπλοϊκό πρακτορείο με επιστροφή, τότε τα ίδια άτομα με αυτοκίνητο θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 709,30 ευρώ.

Πειραιας_Τηνος

Ραφήνα – Τήνος

Εκτός όμως από τον Πειραιά, στην Τήνο μπορεί να ταξιδέψει κάποιος και από το λιμάνι της Ραφήνας που είναι και πιο κοντά ο τελικός προορισμός. Έτσι η οικογένεια που αποτελείται από δυο γονείς, δυο παιδιά μαζί με το αυτοκίνητο τους θα κληθούν να πληρώσουν για το ταξίδι τους μαζί με την επιστροφή 447 ευρώ.

Ραφηνα_Τηνος

Τήνος – Κουφονήσια

Από την Τήνο η οικογένεια μπορεί να ταξιδέψει και προς άλλους προορισμούς. Αν για παράδειγμα έχει αποφασίσει να περάσει μια εβδομάδα στην Τήνο και μερικές ημέρες στα Κουφανήσια, τότε για το ταξίδι της αυτό θα πρέπει να επιλέξει την διαδρομή με ενδιάμεσο σταθμό αποβίβασης την Πάρο κι από εκεί την ίδια ημέρα να βρεθεί στον τελικό της προορισμό.

Για την διαδρομή Τήνο – Πάρο τα εισιτήρια για την συγκεκριμένη οικογένεια με το αυτοκίνητο της κοστίζουν 250 ευρώ και από την Πάρο μέχρι τα Κουφονήσια 234 ευρώ μόνο για την μια διαδρομή, σύνολο δηλαδή 484 ευρώ.

tinos-koufonisia-1

Πειραιάς – Μήλος

Από την άλλη υψηλές είναι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και στην περίπτωση που τα ίδια άτομα μαζί με το αυτοκίνητο τους επιλέξουν την Μήλο για τις διακοπές τους. Συγκεκριμένα το ταξίδι Πειραιάς – Μήλος με επιστροφή κοστίζει 763 ευρώ. Η τιμή για το απλό εισιτήριο (κατάστρωμα) για τα τέσσερα άτομα στην μια διαδρομή ανέρχεται συνολικά στα 298,80 ευρώ και το αυτοκίνητο 82,70 ευρώ με τις τιμές να είναι ίδιες και για την επιστροφή.

Μήλος – Σαντορίνη

Αν η οικογένεια επιλέξει από την Μήλο να βρεθεί και στην Σαντορίνη, όπου υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή, τότε καλείται στον ταξιδιωτικό της προϋπολογισμό να προσθέσει και το ποσό των 429,20 ευρώ για την μια διαδρομή ή των 858,40 ευρώ με επιστροφή.

Μηλος_Σαντορινη

Μήλος – Σίφνος

Από την άλλη αν δεν θέλει να ξεφύγει τόσο πολύ σε οικονομικό επίπεδο μπορεί να επιλέξει από τη Μήλο, τη Σίφνο όπου τα εισιτήρια με επιστροφή κοστίζουν 327 ευρώ. Ένα ποσό που παραμάνει ωστόσο υψηλό.

Μηλος_Σιφνος

Ηράκλειο – Σαντορίνη

Υψηλές είναι οι τιμές των εισιτηρίων και στην περίπτωση που η οικογένεια ξεκινήσει τις διακοπές της από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα αν η οικογένεια θελήσει να επισκεφτεί την Σαντορίνη μαζί με το αυτοκίνητο της, τότε θα πληρώσει για εισιτήρια με επιστροφή και πάλι στο Ηράκλειο, το συνολικό ποσό των 873 ευρώ. Μόνο η μια διαδρομή ανέρχεται στα 448.50 ευρώ.

Ηρακλειο_Σαντορινη_1

Ηράκλειο – Πάρος

Λίγο πιο οικονομικά και συγκεκριμένα κατά 100 ευρώ είναι συνολικά τα εισιτήρια για την διαδρομή Ηράκλειο – Πάρο όπου ανέρχονται στα 775,30 ευρώ. Όλες οι παραπάνω τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τα δρομολόγια που θα επιλέξει η οικογένεια για τα συγκεκριμένα νησιά, καθώς αυτά διαμορφώνονται ανάλογα και με την συνολική ώρα του ταξιδιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement