Connect with us

Ελλάδα

Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου: Αντικλεπτικά στις φιάλες στα σούπερ μάρκετ- Σεκιούριτι στις ελιές στους κάμπους

Published

on

Το λάδι αρχίζει να βρίσκεται σε έλλειψη στην αγορά και γνωστό σούπερ μάρκετ τοποθέτησε αντικλεπτικό στο καπάκι, ενώ στους κάμπους βγήκαν σεκιούριτι για να φυλάνε τις ελιές.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News αναφέρει ότι σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην Αθήνα τοποθέτησε αντικλεπτικά σε όλα τα λάδια, εξαιτίας εκτεταμένων περιστατικών κλοπών.

Επίσης, οι παραγωγοί φοβούνται από την μειωμένη παραγωγή, με αποτέλεσμα να βάλουν σεκιούριτι στους κάμπους, για να προστατεύσουν την παραγωγή. «Εμείς στο εργοστάσιό μας έχουμε κάμερες, είναι περιφραγμένο, έχουμε συναγερμό, έχουμε κανονίσει τις βραδινές ώρες που λείπουμε να έχουμε σεκιούριτι να φυλάει τον καρπό», είπε χαρακτηριστικά ελαιοπαραγωγός.

Μάλιστα, επιτήδειοι έχουν αρχίσει να πουλάνε νοθευμένο λάδι που το βαφτίζουν «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», καθώς παίρνουν ηλιέλαια, τα ανακατεύουν με κάποιας β’ διαλογής ελαιόλαδα και βάζουν κάποιες χρωστικές ουσίες μέσα και τα κάνουν πράσινα και τα πουλάνε για ελαιόλαδα.

Σημειώνεται, ότι μεγάλο ζήτημα υπάρχει με τα αποθέματα του λαδιού. Ορισμένοι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι οι καταστροφές -όπως στη Μεσσηνία- έχουν μειώσει την παραγωγή.

Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν πως εξαιτίας των υψηλών τιμών υπάρχει χαμηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή και ταυτόχρονα το απόθεμα, όπως έγινε στα Χανιά, που η παραγωγή μειώθηκε ως 80%.

Ροή ειδήσεων

Advertisement