Connect with us

Διεθνή

Δυνάμεις της Βάγκνερ μπήκαν στην Λευκορωσία

Published

on

Ημέρες Φεβρουαρίου 2022 ζει ξανά το Κίεβο καθώς η ουκρανική ηγεσία διά στόματος του Δημάρχου Β.Κλίτσκο έδωσε εντολή να προετοιμαστούν οι πολίτες της πρωτεύουσας για “εθνική αντίσταση” λόγω πολύ πιθανής επίθεσης της Βάγκνερ!

Λίγα 24ωρα πριν, εντοπίστηκε μεγάλο κονβόι της Βάγκνερ να εισέρχεται στην Λευκορωσία με βαρύ οπλισμό όπως αντιαεροπορικά, άρματα μάχης, πυροβολικό και τεθωρακισμένα.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η μία βάση της Βάγκνερ βρίσκεται στο Osipovichi της Λευκορωσίας και στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Losvida (περιοχή Vitsiebsk).

Το στρατόπεδο εκπαίδευσης Losvida βρίσκεται 52 χλμ από τα σύνορα με τη Ρωσία και 150 χλμ από τα σύνορα με τη Λετονία. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δυνάμεις της PMC Wagner εκπαιδεύουν εκεί ορισμένες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.

Επίσης, το CNN και το BBC μπήκαν σε μία βάση της Wagner κοντά στο Asipovichi, στο χωριό Tsel της Λευκορωσίας, όπου βρίσκεται επίσης η 465η Ταξιαρχία Πυραύλων.

Στην περιοχή Asipovichi βρίσκονται αποθήκες οπλισμού του 1405ου Συντάγματος Πυροβολικού και της 336ης Ταξιαρχίας Πυραύλων.

Η Βάγκνερ βρίσκεται δίπλα σε τεράστιες ποσότητες οπλισμού και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε Βαλτική, Πολωνία και Κίεβο. Δυτικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι στην  περιοχή Asipovichy στην κεντρική Λευκορωσία, μπορεί να έχουν τοποθετηθεί και τα πυρηνικά όπλα.

 Δείτε βίντεο με την άφιξη δυνάμεων της Βάγκνερ στην Λευκορωσία

 

Kίεβο: Προετοιμασία του πληθυσμού για «εθνική αντίσταση» 

Στο Κίεβο, άρχισαν να προετοιμάζουν τον πληθυσμό της πρωτεύουσας για εθνική αντίσταση σε περίπτωση άφιξης ρωσικών στρατευμάτων. 

Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος του Κιέβου Κλίτσκο ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός της ουκρανικής πρωτεύουσας θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την «εθνική αντίσταση», για την υλοποίηση της οποία θα υπάρξουν ειδικά μαθήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική εγγραφή του πληθυσμού στα μαθήματα εκπαίδευσης. Η εγγραφή είναι αρχικά εθελοντική όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει.

“Στο Κίεβο, άρχισαν να καταγράφουν τους πάντες για δωρεάν ασκήσεις ως προετοιμασία για την εθνική αντίσταση.

Για να εγγραφεί, καθένας από αυτούς που επιθυμεί, πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής.

Μετά εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κέντρου θα επικοινωνήσουν μαζί σας και θα σας ενημερώσουν για τον τόπο και την ώρα των μαθημάτων” αναφέρει η ιστοσελίδα του Δημαρχείου Κιέβου.

Το μάθημα είναι μονοήμερο και θα διαρκέσει μόνο έξι ώρες.

Στο μήνυμα του δημαρχείου Κιέβου τονίζεται ότι η εκπαίδευση των πολιτών θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα και θα είναι δωρεάν. Τα μαθήματα θα διδάξουν στους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας τα βασικά στοιχεία της ασφάλειας και χρήσης ναρκών και εκρηκτικών, τα βασικά σημεία του χειρισμού εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών, την εκπαίδευση σκοποβολής και τους κανόνες χειρισμού πυροβόλων όπλων, την προστασία από όπλα μαζικής καταστροφής, την ασφάλεια σε συνθήκες ραδιενέργειας και χημικής μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Για να παρακολουθούν τα μαθήματα εργαζόμενοι, θα γίνονται Σαββατοκύριακα. Ως εκπαιδευτές θα ενεργούν υπάλληλοι του Τμήματος Δημοτικής Ασφάλειας της Πολιτικής Διοίκησης της πόλης του Κιέβου, καθώς και εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με εμπειρία μάχης.

Ο Klitschko έχει εμπειρία στην «κινητοποίηση» του πληθυσμού. Στην αρχή, όταν ρωσικά στρατεύματα στάθμευαν κοντά στο Κίεβο, το γραφείο του δημάρχου της ουκρανικής πρωτεύουσας αποφάσισε να διανείμει στους κατοίκους όπλα από τις αποθήκες.

Προφανώς, τα τάγματα εδαφικής άμυνας που δημιουργήθηκαν για την προστασία των οικισμών έχουν αποσταλεί εδώ και καιρό στο μέτωπο, με όχι μεγάλη επιτυχία.

Η προετοιμασία των πολιτών για συμμετοχή στη λεγόμενη «εθνική αντίσταση» μπορεί επίσης να στοχεύει στον σχηματισμό πρόσθετων εφεδρειών σε περίπτωση περαιτέρω κατάρρευσης του ουκρανικού Στρατού.

Δείτε βίντεο από το CNN

 

 Ζελένσκι: Ζήτησε ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες της χώρας του στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο Ζελένσκι, στο διάγγελμά του από κάστρο στην παλιά πόλη της Λουτσκ, 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα, χαρακτήρισε προτεραιότητα την ενίσχυση των αμυντικών θέσεων σε όλους τους τομείς των βορείων συνόρων της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία (και) από το έδαφος της Λευκορωσίας όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

Χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί σταθμεύουν στο λευκορωσικό έδαφος, όπου κάνουν προετοιμασίες για επιχειρήσεις, ενώ ρωσικά μαχητικά και άλλα αεροσκάφη χρησιμοποιούν συχνά λευκορωσικά αεροδρόμια.

Ουκρανός Στρατηγός: Κατασκευάζονται πρόσθετες οχυρώσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να ενισχύσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία αφού έλεγξε τις αμυντικές οχυρώσεις σε τρεις επιχειρησιακές περιοχές.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής των Μικτών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σεργκέι Νάεφ.

Η διοίκηση της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας “Βορράς” δοκίμασε τις αμυντικές δυνατότητες στις κατευθύνσεις Zhytomyr, Rivne και Volyn. Μετά τον έλεγχο αποφασίστηκε να κατασκευαστούν πιο “ανθεκτικά” μηχανικά εμπόδια που θα καλύψουν πιο “αξιόπιστα” τα σύνορα με τη Λευκορωσία, προστατεύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από ενδεχόμενο χτύπημα.

“Εκτός από τις εργασίες του Μηχανικού, προβλέπεται επίσης η μεταφορά επιπλέον όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύντομα, οι απειλητικές κατευθύνσεις θα καλυφθούν από πιο σταθερά και κατάλληλα μηχανικά εμπόδια. (…) ο ουκρανικός στρατός άρχισε να υποβάλλεται σε κατάλληλη εκπαίδευση” είπε ο Ουκρανός Στρατηγός.

Δείτε εικόνες από τις βάσεις της Βάγκνερ

Ροή ειδήσεων

Advertisement