Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ύστατο χαίρε σε μια σπουδαία γυναίκα-Σήμερα (11 π.μ.) από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών το τελευταίο κατευόδιο στην Αλέκα Βακάλογλου

Published

on

Φόρο τιμής σε μια γυναίκα που υπηρέτησε με αρχές και αξίες την κοινωνία και τον συνάνθρωπο στην εκπαιδευτικό – φιλόλογο και σημαίνων στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Αλέκα Βακάλογλου, θα αποτίσει σήμερα η πατραϊκή κοινωνία.

Στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα θα γραφτεί ο επίλογος της διαδρομής μιας σπουδαίας γυναίκας που έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού στην τοπική κοινωνία για το πρωτοποριακό της έργο και τη σεμνή προσφορά της.
Η Αλέκα Βακάλογλου ήταν από τα σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, ενώ είχε διατελέσει Νομάρχης Αργολίδας την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο η οικογένειά της είχε στενές σχέσεις.

Ηταν αξιολάτρευτη σύζυγος του επι σειρά ετών δημοτικού συμβούλου Πατρέων Μίμη Βακάλογλου και αξιαγάπητη μητέρα δύο παιδιών, της Ελπίδας και του Γιώργου, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει εγγόνια, τα οποία τα λάτρευε. Ήταν άνθρωπος δοτικός, σεμνός, δίκαιος και άφησε το δικό της λιθαράκι σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκε ενεργά.

IΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ: ΑΦΗΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Για το θάνατο της Αλέκας Βακάλογλου, ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάποτε ο Σαρλ Ντε Γκωλ είχε πει ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους. Δεν ισχύει για όλες και όλους η συγκεκριμένη διαπίστωση, καθώς υπάρχουν συνάνθρωποι μας που αφήνουν πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όπως η Αλέκα Βακάλογλου που έφυγε από τη ζωή στα 82 χρόνια της. Στον πολυκύμαντο βίο της, η Αλέκα Βακάλογλου άφησε το ξεχωριστό αποτύπωμα της, με τη σεμνότητα και τη δημιουργικότητα της, που ήταν απόλυτα συνυφασμένες με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Θα τη σκεφτόμαστε και θα τη μνημονεύουμε για το ήθος της και την εντιμότητα της. Στον σύζυγό της Μίμη, στην αδελφή της Αγγελική Κασιμάτη και στα παιδιά της Ελπίδα και Γιώργο εκφράζω τα εγκάρδια συλλυπητήρια μου».

-Εξάλλου η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη Μάχη Σιώρου αποχαιρετά την εκλιπούσα ως εξής: «Όταν φεύγουν από κοντά μας άνθρωποι που έχεις ζήσει μαζί τους οικογενειακά, πολιτικά κομματικά και πάνω από όλα ανθρώπινα, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την λύπη για την απώλεια αυτή… Αποχαιρετώντας λοιπόν την «ΚΥΡΙΑ» Αλέκα Βακάλογλου, τα μόνα που έχω να πω είναι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την αγάπη που μας έδειξε όλα τα χρόνια της γνωριμίας μας και ότι θα μας λείψει πολύ…».

Ροή ειδήσεων

Advertisement