Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μέριμνα για τη «Μέριμνα»-Άμεση παρέμβαση στο αίτημα του Θεραπευτικού Κέντρου για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων

Published

on

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη στο αίτημα της διοίκησης και των εργαζομένων του Θ.Κ. Πάτρας «Μέριμνα» για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Ιδρύματος, τα οποία δυσχεραίνουν τη λειτουργία του.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια από τη διοίκηση, τους εργαζόμενους, αλλά και φιλοξενούμενος στη «Μέριμνα» με τη συμμετοχή και της δημοτικής Αρχής Πάτρας.

Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον κ. Φαρμάκη παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τη διοίκηση πως ήδη επικοινώνησε με το αρμόδιο Υπουργείο, εκθέτοντας το πρόβλημα που υπάρχει και υπέδειξε άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να δοθεί λύση. Να σημειωθεί πως εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα παραμένουν εδώ και περίπου ενάμιση μήνα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. «Υπάρχει μία υστέρηση στις πληρωμές και του προσωπικού, η οποία προέκυψε αφενός από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, προϊόντων και αγαθών, αλλά και από τις οφειλές που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας σε ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίες ωστόσο, έχουν διακανονιστεί.

Ο Περιφερειάρχης όχι μόνο γνώριζε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά είχε ήδη επικοινωνήσει με την αρμόδια Υπουργό και μας υπέδειξε συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα. Είμαστε αισιόδοξοι, ενώ με τη νέα χρονιά το Κέντρο θα μπει σε καινούρια βάση λειτουργίας», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Δ.Σ., Ανδρέας Δημητρακόπουλος.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος και Βίβιαν Σαμούρη, οι οποίοι τόνισαν: «Πρέπει να λυθούν άμεσα τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος που επηρεάζουν αρνητικά την απρόσκοπτη λειτουργία του και προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επιδημίας του covid. Οι εργαζόμενοι εδώ και ένα μήνα παραμένουν απλήρωτοι –και είναι άγνωστο το πότε θα πληρωθούν- γεγονός που τους εμποδίζει, όπως είναι φυσικό, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά, που τις έχουν ανάγκη. Οι τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έχουν φτάσει τους εργαζόμενους σε δραματική κατάσταση, να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους ανάγκες και των οικογενειών τους».
Οι Αντιδήμαρχοι, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη «να προχωρήσει άμεσα σε σχετικό διάβημα προς την κυβέρνηση, έτσι ώστε το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει την εξόφληση των εργοδοτικών εισφορών που προέρχονται από την covid περίοδο και φτάνουν τις 140.000 ευρώ.
Παράλληλα, να εξασφαλιστεί η κρατική επιχορήγηση της «Μέριμνας», με 100.000 ευρώ, μέσα από τους φόρους που πληρώνει ο λαός, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ενώ επιβάλλεται να γίνουν και προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.
Δεν μπορεί –κατέληξαν- η λειτουργία του Ιδρύματος να βασίζεται σε φιλανθρωπίες, διότι οι δομές αυτές, είναι ευαίσθητες και τις έχουν ανάγκη τα συγκεκριμένα παιδιά που φιλοξενούνται».

Ροή ειδήσεων

Advertisement