Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντιπαράθεση για την παραλιακή

Στην Εισαγγελία 21 σύμβουλοι που ‘παρεμπόδισαν’ την κατασκευή αποθήκης στην πρώην Χαρτοποιία

Published

on

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Στον Πταισματοδίκη Αιγίου κλήθηκαν την Πέμπτη 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούμενοι να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης της αποθήκης υλικών και του προσωπικού των συνεργείων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Αιγιαλείας, σε χώρο της πρώην Χαρτοποιίας Με βάση το πρακτικό, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Δεκεμβρίου 2020, οι 21 είχαν καταψηφίσει τη σχετική πρόταση της Δημοτικής αρχής. Οι 14 από τους 21 (σύμβουλοι των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια») κατέθεσαν κοινό υπόμνημα. Ερωτηθείσα η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση καταψήφισε τότε την εισήγηση της δημοτικής αρχής περί μεταφοράς των συνεργείων και των οχημάτων, σε χώρο της πρώην Χαρτοποιίας. Όπως είπε, «το κτίριο της πρώην Χαρτοποιίας έχει χαρακτηριστεί σαν μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής. Η Δημοτική αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εισηγήθηκε μεταφορά στην πρώην Χαρτοποιία, όφειλε να έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα»

«Είναι αδιανόητο να συνηγορήσουμε στο να μετατραπεί η Χαρτοποιία σε αποθήκη. Καταψηφίσαμε όμως την πρόταση για μεταφορά στη Χαρτοποιία γιατί έτσι εκτιμήσαμε ότι θα έμπαινε ‘ταφόπλακα’ στην ανάπτυξή της» καταλήγει.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του δημάρχου, η Δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους αλλά σε υπηρεσιακή ενημέρωση της Αποκεντρωμένης καθότι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Μαυρομμάτης είχε κληθεί τότε σε απολογία για την ακαταλληλότητα του κτιρίου. Από τον περασμένο Φεβρουάριο εκτελέστηκε έργο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που αποκατέστησε το κτίριο.

Από το γραφείο του δημάρχου εξεδόθη μάλιστα η εξής ανακοίνωση: «Είναι γνωστό ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου. Γνωστό επίσης, ότι τα όργανα διοίκησης του Δήμου όπως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο υπόκεινται ανά πάσα στιγμή στον αυτεπάγγελτο έλεγχο των Εισαγγελικών Αρχών για τις πράξεις τους και παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φέρεται ο Δήμαρχος να έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος Δημοτικών Συμβούλων για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί μη μετεγκατάστασης Υπηρεσίας, η οποία υπερψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και η οποία δέον να επισημανθεί ότι ήδη έχει ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως μη νόμιμη, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος κατέθεσε μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δημοτικών συμβούλων για την απόφαση τους περί της μη μετεγκατάστασης Υπηρεσίας λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου που στεγαζόταν. Ουδέποτε κατήγγειλε στην Εισαγγελία πράξεις των Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με το θέμα, ως παράνομες. Ουδέποτε ζήτησε την ποινική τους δίωξη, ουδέποτε πρότεινε μάρτυρες προς απόδειξη της κατηγορίας».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει: «Το γεγονός είναι ότι, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο περί το τέλος του 2020, κατά την οποία η Εισαγγελική Αρχή διενεργούσε σχετικά προκαταρκτική εξέταση καλώντας Αντιπεριφερειάρχη για έγγραφες εξηγήσεις, ο Δήμος ως όφειλε με έγγραφο του ενημέρωσε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την εξέλιξη του θέματος, κοινοποιώντας το παράλληλα στην Εισαγγελία Πλημ/κων Αιγίου, προκειμένου να λάβει γνώση και για την πληρότητα της ενημέρωσης της».

Ροή ειδήσεων

Advertisement